Θετική στον κορονοϊό η Μπριζίτ Μακρόν – Σε καραντίνα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

20 Οκτωβρίου, 2020 12:36 ΠΜ
More videos

Η Μπριζίτ Μακρόν ήρθε σε επαφή με κρούσμα του κορονοϊού και είναι απομονωμένη για επτά ημέρες, δήλωσε άνθρωπος του περιβάλλοντός της στο Γαλλικο Πρακτορείο.

“Η Μπριζίτ Μακρόν ήρθε σε επαφή την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου με ένα άτομο που δήλωσε θετικό για το Covid-19 τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και παρουσίαζε συμπτώματα της νόσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών, θα ακολυθήσει μια περίοδος απομόνωσης επτά ημερών. Η Μπριζίτ Μακρόν δεν έχει μέχρι σήμερα συμπτώματα της νόσου”, ανέφεραν πηγές της γαλλικής προεδρίας.

Η Μπριζίτ Μακρόν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα λάβει επίσης προφυλάξεις στην ιδιωτική της ζωή.

Κορονοϊός: Θετική στον ιό η Μπριζίτ Μακρόν - Σε 7ημερη καραντίνα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας

32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο

Χθες, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο. Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανέρχεται στα 867.197.

Άλλοι 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 33.392.

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα

Οι δρόμοι του Παρισιού και οκτώ άλλων γαλλικών πόλεων μετά την έναρξη της επιβεβλημένης από την κυβέρνηση απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αδειάζουν από τις 21:00 μέχρι τις 06:00.

Η απαγόρευση αφορά και την Λιόν, την Λιλ, την Τουλούζη, το Μονπελιέ, το Σεντ-Ετιέν, την Ρουέν, την Γκρενόμπλ και την Μασσαλία. Η αστυνομία πραγματοποιεί περιπολίες στους δρόμους της πυκνοκατοικημένης πρωτεύουσας, που έχει γίνει hotspot του νέου κύματος της πανδημίας και όπου τα μπαρ είναι ήδη κλειστά από τις 6 Οκτωβρίου.

1

Οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών απαγορεύονται από τις 10μμ και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους, τόσο εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς.

Αλλά η ανησυχία είναι διάχυτη για όσους δεν φοράνε μάσκες, κυρίως νέοι, και δεν τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά αντίθετα συγκεντρώνονται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους και ταράτσες εστιατορίων.

Στο Παρίσι έχει να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από το 1961, η οποία ήταν τότε περιορισμένη μόνο για τους μουσουλμάνους λόγω των ταραχών κατά τον πόλεμο της Αλγερίας για την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία. Πριν από τότε είχε επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας στην γαλλική πρωτεύουσα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: