Θεσσαλονίκη: Τοξικομανείς κάνουν χρήση το πρωί στα σκαλιά της Παναγίας Δεξιάς

1 Οκτωβρίου, 2018 6:58 ΜΜ
More videos

Μια πραγματικά σοκαριστική σκηνή, αλλά ταυτόχρονα ενδεικτική του τι συμβαίνει με τα ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας και της Καμάρας κατέγραψε πολίτης με το κινητό του.

Στο video που έστειλε ακροατής του Ράδιο Θεσσαλονίκη  φαίνονται δύο τοξικομανείς να βοηθούν ο ένας τον άλλο να κάνουν χρήση ναρκωτικών με σύριγγα στα σκαλιά της Παναγίας Δεξιάς στις 8 το πρωί περίπου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Θανάση Μυλωνά, η πλατεία του Αγίου Γεωργίου, η Δημητρίου Γούναρη, η Μελενίκου, η Αριαννού με Ολύμπου και Φιλίππου, η Αρμενοπούλου, και όλη σχεδόν η περιοχή γύρω από τη Ροτόντα και την Παναγία Δεξιά έχει μετατραπεί σε κέντρο εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Από το πρωί, μέρα μεσημέρι και τη νύχτα οι έμποροι του θανάτου και οι χρήστες επιδίδονται σε αλισβερίσι μπροστά στα μάτια επαγγελματιών και κατοίκων. Έντρομοι περαστικοί παρακολουθούν τους χρήστες να κάνουν χρήση ηρωίνης και να παραπαίουν σε παγκάκια και πεζοδρόμια.

Δεν είναι λίγες φορές που το ΕΚΑΒ καλείται στο σημείο για να περισυλλέξει κάποιον τοξικομανή.  Νεαρά παιδιά έρχονται για να πάρουν το «φιξάκι» από τους επίσης συνομήλικους τους ντίλερς, συνήθως αλλοδαπούς είτε για δική τους χρήση είτε για να το πουλήσουν σε κάποιοι συμμαθητή τους για χαρτζιλίκι.

Κάτοικοι και επαγγελματίες σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή συνέλευση στη συμβολή των οδών Αριαννού και Φιλίππου και να ζητήσουν επιτακτικά την απομάκρυνση των εμπόρων ναρκωτικών από τις γειτονιές της περιοχής.

Πηγή: thessnews.gr