Θεσσαλονίκη: «Το παιδί σώθηκε» – Τι λέει ο πατέρας του νεογέννητου που μεταφέρθηκε εκτάκτως από την Πτολεμαΐδα

4 Ιουλίου, 202312:16 ΠΜ

«Το παιδί σώθηκε» τόνισε ο πατέρας του νεογέννητου βρέφους από την Πτολεμαΐδα, που, το μεσημέρι της Κυριακής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία φρόντισε για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή του, καθώς ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το μωράκι γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, η μητέρα του βρέφους είχε ρήξη πλακούντα και το αγοράκι υπέστη περιγεννητική ασφυξία, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να διακομισθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Περιγράφοντας τη στιγμή που η σύζυγός του χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και τα κρίσιμα λεπτά της διακομιδής του βρέφους στη Θεσσαλονίκη, ο πατέρας του παιδιού, Πέτρος Κούσης, αφού είπε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους γιατρούς και τους αστυνομικούς, ανέφερε πως: «Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε “έσπασαν τα νερά”, τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη».

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια, «στον δρόμο για το νοσοκομείο υπήρχε πολύ άγχος, στήθηκε μια τρομερή επιχείρηση καθώς ήταν θέμα λεπτών και όλα έπαιζαν ρόλο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς. Ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν δεν θα έφτανε πιο γρήγορα».

Σημειώνεται ότι η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας σε καλή κλινική κατάσταση και χωρίς επιπλοκές.

Όπως είπε ο αρχιφύλακας – εκφωνητής στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, μιλώντας για το περιστατικό: «Ενημερώθηκα λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι για από το ΕΚΑΒ της Κοζάνης για ένα νεογέννητο παιδί μίας ώρας, μετά από αποκόλληση πλακούντα και το περιστατικό κρίθηκε άκρως επείγον. Είχαμε τον χρόνο και την τύχη επιχειρησιακά να είναι Κυριακή μεσημέρι και η κίνηση να είναι μειωμένη εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους των διοδίων Μαλγάρων και Ωραιοκάστρου κρατήσαμε μια λωρίδα κλειστή για το κοινό και το ασθενοφόρο πέρασε σα να μην υπήρχαν διόδια. Κατά την είσοδο στο πολεοδομικό τα παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., “Ζ” και τα περιπολικά μας διευκόλυναν ώστε να φτάσει γρήγορα το παιδί. Όπως άκουσα τώρα και συγκινούμαι είναι ότι το παιδί σώθηκε και αυτό είναι το σημαντικό».

Με τη συνδρομή των πληρωμάτων περιπολικών και δικυκλιστών αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης το νεογέννητο μωρό έφτασε σε 24 λεπτά από το Κλειδί στο νοσοκομείο της πόλης για να λάβει τη φροντίδα που χρειαζόταν.

Ο κ. Συμεωνίδης, στη συνέχεια αναφέρθηκε συνολικά στα πληρώματα που συμμετείχαν στη μεγάλη γέφυρα ζωής που στήθηκε για το νεογέννητο παιδάκι, ενώ τόνισε ότι οι αστυνομικοί θα βαφτίσουν το παιδί μόλις τελειώσει η περιπέτεια του. «Θα το κάνουμε, ας είναι μόνο το παιδί καλά. Στη Θεσσαλονίκη ο αστυνομικός “ξεχειλίζει” από ανθρωπιά και από συναίσθημα», τόνισε ο αρχιφύλακας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News