Θεσσαλονίκη: Το F16 της ομάδας «Ζευς» άφησε άφωνο τον κόσμο με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς του

28 Οκτωβρίου, 20186:43 ΜΜ
More videos

Πραγματικά έκλεψε την παράσταση για μια ακόμα φορά με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς το F-16 της ομάδας «Ζευς»

Οι εντυπωσιακοί ελιγμοί του πολεμικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς» με την οποία έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, έκλεψαν για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις.

Σχίζοντας τον ουρανό της Θεσσαλονίκης το F-16 με πιλότο τον Επισμηναγό (Ι) Γεώργιο Παπαδάκη στην κυριολεξία «υποχρέωσε» όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε την παρέλαση να μείνει με ψηλά το κεφάλι για να παρακολουθοήσει ενθουσιασμένος σειρά από επιδείξεις ελιγμών.

Το ίδιο εντυπωσιασμένοι έμειναν και ο ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλος μαζί΄με τον προσκεκλημένο του Ιταλό ομολογό Σέρτζιο Ματαρέλα που σε κάποια φάση έσκυψαν από την εξέδρα των επισήμων για να θαυμάσουν το F-16 από καλύτερη θέση.

Η επίδειξη έκλεισε όταν ο πιλότος πετώντας σε χαμηλή πτήση χαιρέτησε το κοινό με τη χαρακτηριστική κίνηση των πτερύγων του F-16 για να επιστρέψει στη βάση του στη Λάρισα.

Ο Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης είναι Ιπτάμενος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».
Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1999. Το 2005, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/ΣΜΕΤ και το 2006 στην 335Μ σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Το 2007 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2008 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Η ομάδα «Ζευς»

Η ομάδα «Ζευς» αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News