Θεσσαλονίκη: Στο προαύλιο η Λιτανεία για τον Αγ. Δημήτριο λόγω κορωνοϊού

25 Οκτωβρίου, 202012:50 ΜΜ
More videos

Δεκάδες πιστοί φορώντας μάσκες συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου για να παρακολουθήσουν τη Λιτανεία των εικόνων

Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου τελέστηκε τελικά το πρωί της Κυριακής 25 Οκτωβρίου η Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παραμονή του εορτασμού του πολιούχου της πόλης.

Υπό πρωτόγνωρες για την ημέρα συνθήκες, δεκάδες πιστοί φορώντας μάσκες συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό για να παρακολουθήσουν την τελετή. Στις πόρτες της εκκλησίας, υπάλληλοι του ναού απαγόρευαν την είσοδο σε πιστούς, εφόσον συμπληρωνόταν το ανώτατο όριο των 50 ατόμων μέσα στον χώρο.

Η λιτανεία των εικόνων έγινε στο προαύλιο σε κλίμα κατάνυξης, υπό τη θέα των κινητών των πιστών που βιντεοσκοπούσαν ή μετέδιδαν ζωντανά την τελετή. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης η λιτανεία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εντός του ναού.

Οι πιστοί έλαβαν τη Θεία Κοινωνία και αντίδωρο έξω από την εκκλησία.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-sto-proavlio-i-litania-gia-ton-ag-dimitrio-logo-koronoiou-vid?fbclid=IwAR0OlthnkdngnZXcO9xs9YH7igp9YDC6L6Wc48SRCBS1OkZvOIO29ZRrjoI

Αύριο το πρωί στη 1 θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία, βάσει του προγράμματος, θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News