Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Στο «άψε σβήσε» έφτασαν οι αστυνομικοί το 6χρονο παιδί στο νοσοκομείο...

Θεσσαλονίκη: Στο «άψε σβήσε» έφτασαν οι αστυνομικοί το 6χρονο παιδί στο νοσοκομείο – Πώς το έσωσαν

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 18.00 όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για ένα ανήλικο αγόρι που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι του, παρουσίασε σπασμούς και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Η κινητοποίηση ήταν τεράστια. Πρώτοι στο σημείο έφτασαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και χωρίς να χάσουν κρίσιμο χρόνο ξεκίνησαν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και κατάφεραν να κάνουν το παιδί να αναπνεύσει.

Όπως περιγράφει ο Υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Νίκος Τσαγκάρης, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του βρέθηκαν πρώτοι στο σπίτι της οικογένειας, «χθες περίπου στις 7 το απόγευμα δεχθήκαμε κλήση για ανήλικο που δεν αναπνέει και οι γονείς του ήταν σε πανικό. Άμεσα μεταβηκαμε στην οικία που ήταν κι άλλοι συνάδελφοι. Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία, επειδή οι γονείς ήταν σε δύσκολη κατάσταση, καθώς κάποια στιγμή το παιδί σταμάτησε να αναπνέει τελείως, καθαρίσαμε την αναπνευστική οδό, άρχισε να παίρνει οξυγόνο και στη συνέχεια ήρθε ο σταθμός του ΕΚΑΒ», περιγράφει.

«Στήσαμε “γέφυρα” ζωής, ανοίξαμε όλους τους δρόμους και από την οικία του ανηλίκου σε έξι λεπτά φτάσαμε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και όπως ενημερωθηκαμε το παιδί πάει καλά στην υγεία του. Σε φυσιολογικές συνθήκες αυτή η διαδρομή θα απαιτούσε πολύ περισσότερο χρόνο, καθώς είχε πολύ κίνηση και κάποιοι δρόμοι ήταν ‘μπλοκαρισμενοι’», αναφέρει, τονίζοντας ότι «μπροστά στην ανθρώπινη ζωή τα παραβλεπουμε όλα».

Στη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε για να μεταφερθεί άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο, συμμετείχαν τέσσερα περιπολικά οχήματα με πληρώματα της Άμεσης Δράσης, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και “Ζ”.

«Όλοι μας γνωρίζουμε διασωστική και από τραύματα μάχης. Ο συνάδελφος μπόρεσε να βοηθήσει το παιδί να αναπνεύσει, μόλις του παρείχε βοήθεια έβγαλε φαγητό από τη μύτη και το στόμα. Η Άμεση Δράση έχει πάντα να κάνει με τον χρόνο και φτάνει πρώτη στο σημείο. Ύστερα από το περιστατικό συνεχίσαμε τη βάρδιά μας», σημειώνει ο κ. Τσαγκάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Γ’ Παιδική Κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Τα πιο σημαντικά