Θεσσαλονίκη: «Σάρωσε» με 19.260 μόρια και περνάει στην Ιατρική του ΑΠΘ

28 Ιουνίου, 2022 10:23 ΜΜ
More videos

“Σάρωσε” στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη από τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια, είναι μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και με συστηματικό διάβασμα πέτυχε την εισαγωγή της στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ.

Έγραψε 17,9 στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, 19,3 στη Φυσική, 20 στη Χημεία και 19,1 στη Βιολογία.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Ήξερα ότι τα είχα πάει καλά. Αλλά ακριβώς δεν ήξερα πως έγραψα», είπε στο thestival.gr. Η νεαρή κοπέλα πρόσθεσε πως στόχος της ήταν να περάσει στη Θεσσαλονίκη καθώς η οικογένειά της ζει εδώ αλλά και όπως είπε «είναι πολύ ωραία πόλη για φοιτητική ζωή».

Σχολιάζοντας τη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Μιχαέλα ανέφερε πως «το σύστημα θα έπρεπε να επενδύει περισσότερο στην κατανόηση και όχι στην αποστήθιση. Οι Πανελλήνιες δεν είναι τόσο μεγάλο πράγμα όσο παρουσιάζεται».

Το επόμενο διάστημα, η Μιχαέλα Κωνσταντινίδη θα μεταβεί στην Αρμενία προκειμένου να λάβει μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Το 2019 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), το αργυρό μετάλλιο στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «Αρχιμήδης» ΕΜΕ και το χάλκινο μετάλλιο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας.

Πηγή: thestival.gr