Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
διάφοραΘεσσαλονίκη: Προφυλακίστnκε ο ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που κατασπάpαξαν την 50χρονη Ελισσάβετ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστnκε ο ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που κατασπάpαξαν την 50χρονη Ελισσάβετ

Τον δρόμο προς τη φυλακή παίρνει ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη γυναίκα, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, μιας και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ειδικότερα, εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Ο 37χρονος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία του αποδίδεται, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ίδιος φέρεται να επέμεινε ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό. Κατά πληροφορίες, επισήμανε ότι τα σκυλιά ήταν εκπαιδευμένα κι ότι δεν είχαν εκδηλώσει κατά το παρελθόν επιθετικά συμπεριφορά.

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που του “έδειξαν” τον δρόμο για τις φυλακές.

f23f5493065d497bbe409f398f030291

Μαρτυρίες κατοίκων: Τα σκυλιά είχαν επιτεθεί ξανά

Να υπενθυμίσουμε ότι η 50χρονη Ελισσάβετ έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο έξω από το σπίτι της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, όταν τρία σκυλιά γείτονα τη δάγκωσαν μέχρι θανάτου, με τις καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις το προηγούμενο διάστημα να πληθαίνουν.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα ΜEGA”, τα σκυλιά περιφέρονταν ελεύθερα και μάλιστα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του ιδιοκτήτη.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γιώργος Γρηγορομιχελάκης, πριν από έναν μήνα τα σκυλιά αυτά δάγκωσαν έναν άλλον κάτοικο της περιοχής. “Τον πήγαν στο κέντρο υγείας και έχει ακόμα σημάδι στο πόδι του”, ανέφερε.

“Πέντε φορές μέσα σε ένα μήνα τα είδα κοντά στο μαγαζί μου, ορμούσαν σε γάτες και την ημέρα που πέθανε η 50χρονη τα είδα δύο ώρες πριν να κυκλοφορουν ελεύθερα”, συνεχίζει.

Απαντώντας στο κατά πόσο είχαν γίνει ποτέ υποδείξεις ή συστάσεις στον 37χρονο για τα σκυλιά του, ο κ. Γρηγορομιχελάκης αναφέρει: “θεωρούσαμε ότι έφευγαν από κάποιο μαντρί” και πως δεν ήξεραν σε ποιον ανήκουν.

Η συμπεριφορά των σκυλιών δείχνει ότι ήταν επιθετικά, λέει ο πρόεδρος των εκπαιδευτών σκύλων

Ο σκύλος όταν φοβάται, όπως και ο άνθρωπος, συνήθως φεύγει μακριά από το ερέθισμα“, σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτών σκύλων, Θοδωρής Τριάντης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ζώων με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών.

“Έχει τύχει σκυλιά άκρως φοβικά να πηδήξουν από μπαλκόνια ή να δραπετεύσουν από τα σπίτια γιατί εκείνη την ώρα δεν έχουν καμία επαφή”, συνέχισε ο κ. Τριάντης.

Τώρα, να τρομάξει σκύλος με το αλυσοπρίονο, όλη η αγέλη να κάνει τρύπα και να πάει να επιτεθεί στη γυναίκα δεν ξέρω…“, πρόσθεσε, αναφερόμενος στα όσα είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη για τον θόρυβο που τα “ερέθισε”.

“Πουθενά δεν αναφέρεται, ίσως μιλάμε για κάποια εξαίρεση, αλλά συνήθως τρομάζει, κάνει την τρύπα, φεύγει και παίρνει τα βουνά”, σημείωσε ο κ. Τριάντης.

Μιλώντας για τα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Τριάντης ανέφερε πως: “αυτά τα σκυλιά δείχνουν ότι ήταν επιθετικά και ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι δεν ήταν ασφαλείς στο σημείο που ήταν”.

Δείτε το βίντεο:
Τα πιο σημαντικά