Θεσσαλονίκη: Πρόεδρος συλλόγου απαγόρευσε στις γυναίκες να κάνουν παρέλαση την 28η Οκτωβρίου

18 Οκτωβρίου, 2017 7:52 ΜΜ
More videos

Ο πρόεδρος του συλλόγου Απόγονων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης πήρε μία… πρωτοφανή απόφαση, μην επιτρέποντας στις γυναίκες του συλλόγου να συμμετέχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η επίσημη δικαιολογία που προέβαλε από τη μεριά του ο πρόεδρος είναι ότι δεν του αρέσουν οι στολές των γυναικών, όπως ισχυρίζεται μέλος του συλλόγου.

«Πήρα να ρωτήσω για την παρέλαση, που θα συμμετείχα για πρώτη φορά μαζί με τον μικρό εγγονό μου και μου είπαν πως φέτος οι γυναίκες δεν θα συμμετέχουν, μετά από απόφαση του πρόεδρου. Βεβαίως, πήγα και βρήκα τον πρόεδρο για να τον ρωτήσω ποιος είναι ο λόγος. Μου είπε πως δεν του αρέσουν οι στολές που έχουν οι γυναίκες του συλλόγου, για αυτό αποφάσισε να μη συμμετέχουν. Νομίζω πως υποτιμάει την νοημοσύνη μας», δήλωσε η κ. Τσώρη, μέλος του συλλόγου Απόγονων Μακεδονομάχων Θεσσαλονίκης.

Ο σύλλογος συμμετέχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη εδώ και 7 χρόνια και για πρώτη φορά τίθεται παρόμοιο ζήτημα. Σημειωτέον ότι στο ένστολο τμήμα του συλλόγου συμμετέχουν περίπου 10 γυναίκες.

Η κυρία Τσώρη, εκ μέρους όλων των γυναικών του συλλόγου, εξέφρασε την θλίψη της για την αναχρονιστική απόφαση και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύτιμη η συμμετοχή μας στην παρέλαση, την περιμένουμε κάθε χρόνο.”

[Seleo] [zougla]