Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Πώς σώθηκε η 39χρονη που τη δάγκωσε οχιά σε αυλή σχολείου

Θεσσαλονίκη: Πώς σώθηκε η 39χρονη που τη δάγκωσε οχιά σε αυλή σχολείου

To φίδι εντοπίστηκε σε αυλή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή 26/05

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας της 39χρονης

που δέχτηκε δάγκωμα φιδιού σε αυλή σχολείου της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως το φίδι εντοπίστηκε σε αυλή του σχολείου στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή 26/05.

Αμέσως έγινε κλήση στην Πυροσβεστική και στην υπηρεσία ερπετολόγων, με την 39χρονη να καταφθάνει στο σχολείο για να απομακρύνει το φίδι.

Ωστόσο, στην προσπάθειά της να πιάσει την οχιά, εκείνη τη δάγκωσε, με αποτέλεσμα να υποστεί αναφυλακτικό σοκ.«Η 39χρονη σώθηκε από την άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο»

Για την κατάσταση της υγείας της 39χρονης μίλησε στο Mega ο Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας πως το αναφυλακτικό σοκ είναι ο φόβος και ο τρόμος των γιατρών.

«Είναι ένα τραγικό γεγονός που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Το τσίμπημα από την οχιά εκδηλώνεται υπό τη μορφή αναφυλακτικού σοκ. Δεν κάνει πάντα τις ίδιες αντιδράσεις σε όλους τους ασθενείς, αλλά κάποιοι με αλλεργικό υπόβαθρο εκδηλώνουν αναφυλακτικό σοκ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, η άμεση αντίδραση του ΕΚΑΒ και η μεταφορά της 39χρονης στο νοσοκομείο αποδείχτηκε σωτήρια για τη ζωή της.

«Τα πρώτα 24ωρα ήταν κρίσιμα», σχολίασε και ανέφερε πως οι γιατροί αρχίζουν να αποσύρουν σιγά σιγά τη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη, καθώς η υγεία της παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

«Η κοπέλα πάει καλύτερα, είναι σε καλό δρόμο»

«Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν είχε ελπίδες. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Εάν καθυστερούσε λίγο ακόμα, θα είχαμε τραγικές συνέπειες. Η κοπέλα πάει καλύτερα, ξεκίνησε μερική απόσυρση της μηχανικής και φαρμακευτικής υποστήριξης. Είναι σε καλό δρόμο, οι συνάδελφοι είναι αισιόδοξοι. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται η πλήρης απόσυρση της υποστήριξης. Ο οργανισμός της αντιδρά, φεύγει η τοξική κατάσταση και αντίδραση», δήλωσε.
Τα πιο σημαντικά