Θεσσαλονίκη: Πέθανε γνωστός ορειβάτης από κορωνοϊό – Είχε κάνει και τις δύο δόσεις

16 Δεκεμβρίου, 202110:51 ΜΜ

Θρηνεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μετά το χαμό του ιδρυτικού της μέλους Μιχάλη Κυδώνη ο οποίος αν και διπλά εμβολιασμένος έφυγε από τη ζωή έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό. Ο 62χρονος διασώστης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία πνοή, ενώ η κηδεία του θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στη Νέα Ελβετία Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχάλης Κυδώνης ήταν ένας εκ των ιδρυτικών μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη ενώ είχε συμμετάσχει σε πάρα πολλές αποστολές. Ο Ζαφείρης Τρόμπακας διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε για το φίλο και σχοινοσύντροφό του: «Ήταν ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Λάτρευε τη φύση και το βουνό. Αν και διπλά εμβολιασμένος νόσησε από κορωνοϊό και δεν τα κατάφερε».

Σε ανάρτησή του στα social media o Ζαφείρης Τρόμπακας ανέφερε για τον Μιχάλη Κυδώνη: «Ένα ιδρυτικό μέλος της Ε.Ο.Δ. έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι. Ο Μιχάλης Κυδώνης δυστυχώς κατέληξε αν και διπλά εμβολιασμένος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ε.Ο.Δ. συμμετείχαμε μαζί σε αρκετές ασκήσεις της νεοιδρυθείσας τότε Ε.Ο.Δ. καθώς και σε πολλές επιχειρήσεις ορεινής διάσωσης αλλά και σε αεροπορικά ατυχήματα (στην ερευνα του C-130 στην χιονισμένη Όθρυ τον Φεβρουάριο 1991, στην έρευνα των 2 μαχητικών F-5 στην Χαλκιδική τον Φεβρουάριο 1995 , στην έρευνα του Γιάκοβλεφ τον Δεκέμβριο του 1997κ.λ.π.

Υπήρξε πρωταθλητής στο taekwondo με χρυσό μετάλλιο που πήρε το 2003. Ασχολήθηκε πολύ ενεργά με το ορειβατικό σκι, την αναρρίχηση την ορεινή πεζοπορία και την διάνοιξη φαραγγιών. Αν όπως λέγεται η ψυχή περιπλανιέται για τρεις ακόμη μέρες στην γη, πριν αποχαιρετίσει οριστικά τα εγκόσμια, η ψυχή του Σχοινοσυτρόφου Μιχάλη, αύριο πρωί θα κατεβαίνει για ύστατη φορά τις φρέσκιες πούδρες του Αγ. Αντωνίου, του Χρηστάκη, του Σχολιού, όπως παλιά αποζητούσαμε να ζωγραφίσουμε με τα σκι την κατεβασιά μας στην παρθένα αφράτη πλαγιά. Αναμφισβήτητα η ψυχή σου θα αναζητήσει τις υπέροχες στιγμές που βιώσαμε. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Μιχάλη».

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News