Θεσσαλονίκη: Πέταξαν στα σκουπίδια νεογέννητα κουνελάκια με τη μαμά τους

11 Νοεμβρίου, 2020 7:24 ΜΜ
More videos

Οι άνθρωποι που εξακολουθούν να αδιαφορούν για κάθε άλλο είδος στον πλανήτη και δείχνουν πλήρη ασέβεια και ευτελισμό στη ζωή των ζώων, συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι παρά την αυστηρότερη νομοθεσία. Άλλοι πάλι, με πλήρη ασυνειδησία επιμένουν να βλέπουν τα ζώα ως «παιχνίδια» τα οποία πετούν στο δρόμο μόλις βαρεθούν να τα φροντίζουν.

Οι κάτοικοι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης ήρθαν αντιμέτωποι με το λυπηρό θέαμα της εγκατάλειψης νεογέννητων κουνελιών μαζί με την μητέρα τους… στα σκουπίδια!

Tην είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ηλίας Στραχίνης ο οποίος είναι παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής «Άγρια Ελλάδα» αλλά και δημιουργός της herpetofauna.gr: «3 κουνελάκια πεταμένα στα σκουπίδια μαζί και η μητέρα τους στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Τα ζώα περισυνέλεξε ο Στελιος Γερονυμακης και η Vicky Chri. Για τα δύο από τα τρία ήταν ήδη αργά και δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από την υποθερμία και κατέληξαν.

Το τελευταίο έχουμε αναλάβει να το μεγαλώσουμε με ειδικό γάλα καθώς η μητέρα του δεν κατεβάζει. Θα χρειαστεί να βρεθεί σπίτι για υιοθεσία μόλις απογαλακτιστεί. Συγχαρητήρια στον άνθρωπο που τα πέταξε. Για ακόμα μια φορά βλέπουμε τα προβλήματα των κενών της νομοθεσίας που πλαισιώνουν το pet trade στη χώρα μας. Τα ζώα δεν είναι σκουπίδια, δεν είναι παιχνίδια. Μην αγοράζετε ζώα αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε τον χρόνο, τον χώρο και το χρήμα που χρειάζονται