Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Πολίτες οργανώνουν συγκεντρώσεις στήριξης στον Μπουτάρη

Θεσσαλονίκη: Πολίτες οργανώνουν συγκεντρώσεις στήριξης στον Μπουτάρη

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαΐου. Όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές, ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο, αναφέρει το κάλεσμα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Μπουτάρη διοργανώνεται την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19.00 στον Λευκό Πύργο. 

«Τετάρτη 23 Μαίου στις 7 μ.μ. όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές και πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον Διάλογο ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο» αναφέρεται στο κάλεσμα της συγκέντρωσης.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο “αυτοί”, είμαστε και εμεις που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που απαντάμε στις οπαδικές συμπεριφορές πως δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλη την πόλη, που σεβόμαστε ως κόρην οφθαλμού τους θεσμούς, ακόμη κι αν διαφωνούμε εν μέρει, που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόθους για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας. Εχοντας απόλυτη γνώση της Ιστορίας και που οδήγησαν την πόλη παλιότερες παραπλήσιες συμπεριφορές. Αντίθετα πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τον ψύχραιμο δημόσιο διάλογο μπορούμε να αμβλύνουμε τις διαφορές μας, απαντώντας με μόνη την συμμετοχή μας, στις προκλητικές συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Τετάρτη 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα, μονο εμείς, οι πολίτες της πόλης οι οποίοι αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη, που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων, αλλα εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για τον καλό και την ησυχία της πόλης», σημειώνεται στο κείμενο.

Και δεύτερη συγκέντρωση Συμπαράστασης Πολιτών στον Γ.Μπουτάρη και αύριο 21 Μάιου

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη διοργανώνουν, αύριο στις 5μ.μ, πολίτες της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της συμπρωτεύουσας.

Για τη συγκέντρωση συμπαράστασης, έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook για όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές ή να λάβουν επιπλέον πληροφορίες.

Το μήνυμα των διοργανωτών είναι: «Ως πολίτες μιας πόλης που οφείλει να αντιδράσει στη βία, στην ανελευθερία, στον τραμπουκισμό, διοργανώνουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στον Γιάννη Μπουτάρη. Σιωπηλά και ειρηνικά συγκεντρωνόμαστε για να του δηλώσουμε με θάρρος πως είμαστε δίπλα του, πως είμαστε μαζί του απέναντι σε ό,τι πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Όλους όσους πιστεύετε πως αυτή η πόλη είναι πολλά περισσότερα απο εθνολαϊκιστικές άναρθρες κραυγές. Δεν θα τους χαρίσουμε την ελευθερία μας. Δεν θα τους χαρίσουμε τη δημοκρατία. Δεν θα τους χαρίσουμε τη πόλη μας. Αύριο όλοι, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Θα έρθεις;»

76e0cf649c185b36c79113f7f769e1fb 1

[voria] [facebook]Τα πιο σημαντικά