Θεσσαλονίκη: Όχι από τις ιδιωτικές κλινικές στο τελεσίγραφο για 200 κλίνες

19 Νοεμβρίου, 2020 11:18 ΜΜ
More videos

Αρνητική ήταν η απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών προς το υπουργείο Υγείας το οποίο ζήτησε άμεσα 200 κλίνες για COVID

Έληξε στις 21.00 το βράδυ της Πέμπτης το τελεσίγραφο του υπουργείου Υγείας προς τις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για COVID-19, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη.

Αρνητική ήταν η απάντηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών προς το υπουργείο και πλέον αναμένονται εξελίξεις για το ζήτημα.

«Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους τότε θα έχουμε και αστικές και ποινικές ευθύνες» σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόριος Σαραφιανός, μιλώντας στο protothema.gr.

Θα είναι εγκληματικό είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι κάθε ημέρα οι ιδιωτικές εκλινικές της Θεσσαλονίκης παίρνουν περιστατικά non covid από τα νοσοκομεία της πόλης.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι οριακή και το υπουργείο αναζητά λύσεις προκειμένου να αντέξει το σύστημα.

«Σας καλούμε όπως ζητήσετε από τα μέλης σας να μας ορίσουν σήμερα μέχρι τις 21.00 μμ, 200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών COVID 19 εντός της περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής νοσηλείας των νοσηλευομένων τους και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους και να αποφευχθεί η λήψη των αναγκαστικών μέτρων της καθολικής επίταξης», ανέφερε χαρακτηριστικά το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.