Θεσσαλονίκη: Νεαρές με Σύνδρομο Down έγιναν για μια ημέρα πωλήτριες σε σούπερ μάρκετ!

19 Μαρτίου, 20221:19 ΠΜ

Η Φραντσέσκα Δούκα και η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι δύο νεαρές με Σύνδρομο Down. Ζουν μόνες στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη και όνειρό τους είναι να βρουν σύντομα τη δική τους δουλειά.

Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς οι δύο κοπέλες βρέθηκαν σε σούπερ μάρκετ, στην περιοχή του Ευόσμου, για να εργαστούν συμβολικά ως πωλήτριες και να κερδίσουν το πρώτο τους χαρτζιλίκι. Έβαλαν λοιπόν τις στολές και τα καπελάκια τους, πήραν τα καρότσια στα χέρια κι άρχισαν να τακτοποιούν προϊόντα και να βοηθούν πελάτες του καταστήματος να κάνουν τις αγορές τους.

Η συγκεκριμένη είναι μια μόνο από τις δράσεις του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down που γιορτάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Η Φραντσέσκα και η Νατάσα, συνοδευόμενες από την κοινωνική λειτουργό, Δανάη Παπαδοπούλου, μίλησαν για την εμπειρία τους στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100 και δήλωσαν χαρούμενες για τη νέα αρχή.

“Ο στόχος είναι η ένταξη των ανθρώπων με Σύνδρομο Down στην αγορά εργασίας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαίωμα στην εργασία και σήμερα κάναμε μια διεκδίκηση αυτού του δικαιώματος” σημείωσε η κα Παπαδοπούλου και συμπλήρωσε: “Πλέον και η κοινωνία είναι πιο δεκτική στους ανθρώπους με αναπηρία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι οικογένειες αρχίζουν να κατανοούν ότι δεν μπορούμε να έχουμε για πάντα ένα παιδί μέσα στο σπίτι. Τα άτομα αυτά πρέπει να αναλάβουν πλέον ρόλους ενηλίκων και τα κορίτσια το έχουν καταφέρει“.

Οι εκδηλώσεις ενόψει της 21ης Μαρτίου συνεχίζονται και έχουν ως εξής:

Σάββατο, 19 Μαρτίου στις 11:30 το καθιερωμένο τουρνουά bowling του Συλλόγου μας επιστρέφει με τη συμμετοχή 10 φορέων αναπηρίας της πόλης. Μαζί μας και η Down Friends Team που αποτελείται από φίλους και υποστηρικτές από τον πολιτικό, πολιτειακό και επιχειρηματικό χώρο.

Κυριακή, 20 Μαρτίου στις 11:00, προβολή της ταινίας «+1» του Αργύρη Λιάπη στον κινηματογράφο Μακεδονικόν (Φιλικής Εταιρείας 44). Πώς γίνεται η περίσσεια ενός χρωμοσώματος να προκαλεί «ελλείψεις» και πώς μπορούν αυτές οι «ελλείψεις» να οδηγούν σε τόση περίσσεια, σε τόση αφθονία συναισθημάτων και σοφίας; Μετά το πέρας, θα ακολουθήσει εκδήλωση και έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Χιώτη -πρωταγωνιστής της ταινίας- στη γκαλερί ρω (Ρωμανού 5).

Δευτέρα, 21 Μαρτίου, 11:00-12:30, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας, χορευτικό δρώμενο στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία. Ωφελούμενοι του φορέα μας μέσα από το χορό περνούν το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News