Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα για κίτρινα γιλέκα στην αντισυγκέντρωση για Τσίπρα

11 Δεκεμβρίου, 2018 1:44 ΜΜ
More videos

Οι πολίτες που θα βρεθούν το απόγευμα της Παρασκευής στον Λευκό Πύργο καλούνται να φορούν κίτρινα γιλέκα και να κρατούν ελληνικές σημαίες.

Με γενναία δόση επικαιρότητας αναμένεται να διεξαχθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών την ώρα της ομιλίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα καλεί του όσους προτίθενεται να παρευρεθούν να φορέσουν κίτρινα γιλέκα, ακολουθώντας τη συμβολική φορεσιά των Κίτρινων Γιλέκων της Γαλλίας, οι κινητοποιήσεις των οποίων έχουν προκαλέσει σοβαρές πολιτικές αναταράξεις.

«Καθώς το κίνημα των κίτρινων γιλέκων εξαπλώνεται στην Ευρώπη και καλούμε όλους τους συνελληνες που θα βρίσκονται την Παρασκευή στις 7μμ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λ. Πύργο, εκτός απ τις σημαίες που θα κρατάμε όλοι, να φορέσουν και κίτρινο γιλέκο. Μετά την Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία τασομεθα κι εμείς στο πλευρό των αγωνιστών κατά της παγκοσμιοποίησης και των βρωμικων σχεδίων τους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα η ανακοίνωση καλεί πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας να κατέβουν στους δρόμους με κίτρινα γιλέκα την Παρασκευή στις 7μμ.