Θεσσαλονίκη: Έσπασαν την πιτσαρία του εργοδότη που ξυλοκόπησε τον ντελιβερά με σιδερογροθιά

6 Δεκεμβρίου, 2018 12:31 ΜΜ
More videos

Άγνωστοι με λοστούς έσπασαν την τζαμαρία και προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πιτσαρία του καταστηματάρχη. 

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο κατάστημα του επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη που καταγγέλθηκε πως χτύπησε ντελιβερά.

Το ζήτημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από χτες αφού το σωματείο των εργαζόμενων στη Θεσσαλονίκη όσο και το ίδιο το θύμα κατήγγειλαν το εν λόγω συμβάν.

Ειδικότερα, επισημαίνεται πως ο εργοδότης απείλησε τον εργαζόμενο διανομέα, καθώς και τον 9χρονο γιο του, ενώ όταν τον συνάντησε τυχαία, 1μιση μήνα αργότερα στο δρόμο, μόλις μερικά μέτρα μακριά από το μαγαζί, τον ξυλοκόπησε.

Το Έθνος μετέδωσε ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι με λοστούς έσπασαν την τζαμαρία και προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πιτσαρία του καταστηματάρχη.

Ο καταστηματάρχης, πάντως, είχε επισημάνει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, αλλά πως ο ντελιβεράς τού είχε επιτεθεί πρώτος και πως είχε αναγκαστεί να αμυνθεί.

Για την εν λόγω μορφή την οποία θα πάρουν οι κινητοποιήσεις τους, έκαναν συνέλευση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, και καταγγέλλουν πως ο 36άχρονος συνάδελφός τους Τάσος Τοπαλίδης, την προηγούμενη Δευτέρα ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην εργοδότη του. Ο πρώην εργοδότης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στις 3/12, έπειτα από μήνυση του διανομέα.

Τον άγριο ξυλοδαρμό διανομέα από τον πρώην εργοδότη του στη Θεσσαλονίκη καταδικάζει με ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η επίμαχη ανακοίνωση:

«Στη Θεσσαλονίκη, γίναμε ακόμα μια φορά μάρτυρες της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στον κλάδο της διανομής φαγητού. Ο διανομέας φαγητού Τ.Τ. δέχθηκε μαφιόζικου τύπου επίθεση από τον πρώην εργοδότη του επειδή έκανε το λάθος να αρρωστήσει!

Ο ξυλοδαρμός του εργαζόμενου αποτελεί ευθεία επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην εργασία με δικαιώματα. Ο τραμπουκισμός και η ασυδοσία της εργοδοσίας, όμως δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητοι. Η καταγγελία του ντελιβερά αποτελεί από μόνη της πράξη αντίστασης και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την πράξη του αυτή μέχρι το τέλος. Ο ξυλοδαρμός του εργαζομένου και το γεγονός μάλιστα πως δούλευε επί ενάμιση μήνα ανασφάλιστος αποδεικνύει για ακόμα μία φόρα πως για τους εργοδότες το κέρδος είναι πάνω από όλα.

Καμία ανοχή στους τραμπουκισμούς και την αυθαιρεσία των εργοδοτών. Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό του εργαζόμενου ντελιβερά και απαιτούμε την ποινική καταδίκη του δράστη – εργοδότη. Όποιος εργοδότης δεν σέβεται τα εργασιακά διακαιώματα θα πρέπει να τίθεται εκτός αγοράς εργασίας.

Η αυστηροποίηση των ελέγχων, η τιμωρία των παραβατών και η συνεχής κινητοποίηση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς αποτελούν τη μοναδική δίοδο ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα ώστε να κατακτήσουμε δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εργαζόμενο Τ.Τ. και απαιτούμε την τιμωρία του τραμπούκου εργοδότη’».

Πηγή: life-events.gr