Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Έφτασε η επιβατική αμαξοστοιχία από Αθήνα – Συγκινημένοι επιβάτες και σιδηροδρομικοί

Θεσσαλονίκη: Έφτασε η επιβατική αμαξοστοιχία από Αθήνα – Συγκινημένοι επιβάτες και σιδηροδρομικοί

Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη αφίχθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η επιβατική αμαξοστοιχία από την Αθήνα. Είναι το πρώτο επιβατικό τρένο που εκτέλεσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου.

Η συγκίνηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων, αφού κατά τη διάρκεια της διαδρομής πέρασαν από τα Τέμπη και συγκεκριμένα από το σημείο που πριν από 34 ημέρες έγινε το συγκλονιστικό δυστύχημα.

Η άφιξη του επιβατικού τρένου Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγινε με καθυστέρηση μισής ώρας, καθώς ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στις 15:46. Ενδεικτικό είναι πως ο αριθμός των επιβατών ήταν πολύ μικρός.

Ένα τρένο ξεκίνησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αθήνα και αντίστοιχα μία αμαξοστοιχία έφτασε από την πρωτεύουσα.

Ακολουθούν δηλώσεις επιβατών:

Στην επιβατική αμαξοστοιχία που αφίχθηκε στη Θεσσαλονίκη ήταν και ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού καθόταν στο πρώτο βαγόνι, μαζί με τον μηχανοδηγό.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του μετά την αποβίβασή του, φανερά συγκινημένος, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του σχετικά το θλιβερό δυστύχημα των Τεμπών.

Παράλληλα, τόνισε ότι σήμερα (σ.σ. 03.04.2023) όλα κύλησαν ομαλά, ενώ έκανε γνωστό ότι το σύστημα GSMR λειτούργησε κανονικά.

Τέλος, υποστήριξε ότι η τηλεδιοίκηση θα προχωρήσει άμεσα και το μεγαλύτερο μέρος της θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης:

Τα πιο σημαντικά