Θεσσαλονική: Ανησυχία με το δηλητηριώδες πλάσμα που εμφανίζεται στα σπίτια κατοίκων

4 Σεπτεμβρίου, 2022 4:10 ΜΜ
More videos

Σε όλο και περισσότερες περιοχές καταγράφεται η παρουσία του λιθόκερου, του μεγαλύτερους δηλητηριώδους εντόμου,

Το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο εντόμο, μετά τη Χαλκδική, έκανε την εμφάνισή του και στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες από αναγνώστρια του TyposThes, το έντομο, το δάγκωμα του οποίου προκαλεί αφόρητο πόνο, εντοπίστηκε μέσα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας.

Υπενθυμίζεται πως πως πριν μερικές ημέρες στην παραλία των Ν. Πλαγίων, κι όπως κοινοποίησε λουόμενη, το έντομο, 10 εκατοστών, πετάχτηκε μέσα από το νερό και κατατρόμαξε ένα μικρό αγόρι την ώρα που κολυμπούσε. Το παιδί στάθηκε τυχερό καθώς ο λιθόκερος δεν το δάγκωσε, παρά μόνο το ακούμπησε. Όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας πρόκειται για μια καθ’ όλα δυσάρεστη εμπειρία.

Παράλληλα λιθόκερος εντόπιστηκε και στο Πολύχρονο όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις στα social media.

Ο λιθόκερος που άνετα μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια, έχει εμφανιστεί ως τώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σκορπώντας τρόμο και δέος λόγω του μεγέθους του και των επιπτώσεων που έχει το δάγκωμά του.

Lethocerus Patruelis – Belostomatidae είναι η επιστημονική ονομασία του μεγαλύτερου δηλητηριώδους υδρόβιου εντόμου στον κόσμο, και μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών. Το δάγκωμα του είναι δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο και προκαλεί οξύ πόνο.