Θεσσαλονίκη: Άνεργος χάνει σε πλειστηριασμό το σπίτι του για 56.000 ευρώ

30 Μαΐου, 2022 3:18 ΜΜ
More videos

«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια» δηλώνει ο Γιώργος Νίκογλου – Η γυναίκα του έχει αναπηρία 74%

Αντιμέτωπος με την απώλεια του μοναδικού του σπιτιού είναι ένας άνεργος από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Νίκογλου κινδυνεύει να χάσει την κατοικία του, που θα βγει σε πλειστηριασμό για χρέος 56.000 ευρώ. Κι ενώ ο ίδιος είναι άνεργος, η γυναίκα του έχει αναπηρία 74%.

«Μία ρύθμιση σωστή θέλω να γίνει με την τράπεζα, να πληρώνω μία δόση και να ζούμε με αξιοπρέπεια» δήλωσε στο Mega. Όπως εξήγησε, από το 2006 έως το 2014, πλήρωνε δόση 700 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος έκανε αίτηση για μείωση του ποσού της δόσης. Ωστόσο η τράπεζα δεν ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκογλου, ο διευθυντής της τράπεζας του είχε πει να προσπαθήσει να μπει στο νόμο Κατσέλη. Ο ίδιος κατέθεσε αίτηση ωστόσο απορρίφθηκε, καθώς η δικαστής έκρινε ότι το ζευγάρι θα βγάλει κέρδη λόγω του καταστήματος οπτικών που διέθετε.

Ο κ. Νίκογλου έκλεισε το κατάστημά του το 2018. Τώρα, εδώ και έξι ημέρες, εργάζεται με τη βοήθεια συμπολιτών του ως κηπουρός.

«Εγώ από το σπίτι δεν μπορώ να βγω, η γυναίκα μου νιώθει ασφάλεια μόνο εκεί μέσα, έξω παθαίνει κρίσεις, έχει τάσεις αυτοκτονίας» δήλωσε.

Τέλος, είπε πως το 2019 η σύζυγός του είχε νοσηλευτεί για 1μιση μήνα στο ΑΧΕΠΑ, μπήκε σε μια θεραπεία, κυλούσαν θετικά τα πράγματα, ωστόσο τώρα με τον πλειστηριασμό, «γύρισαν 8-10 χρόνια πίσω».

Πηγή: protothema.gr