Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στην τέχνη;

20 Οκτωβρίου, 2017 3:26 ΜΜ
More videos

Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από την παράσταση  «Η Ώρα του Διαβόλου» θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στην τέχνη;

Ένταση επικράτησε χθες το βράδυ έξω από το «Αριστοτέλειο» στη Θεσσαλονίκη όπου ανεβαίνει η παράσταση του Φ.Πεσσόα «Η Ώρα του Διαβόλου» καθώς μικρή ομάδα διαδηλωτών ήρθε στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από την είσοδο του θεάτρου.



Θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στην τέχνη;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr , σημειώθηκαν συγκρούσεις των διαδηλωτών – μεταξύ των οποίων και ο «πατέρας Κλεομένης» – με διμοιρίες των ΜΑΤ όταν επιχείρησαν να προσεγγίσουν το θέατρο ενώ υπήρξαν και τρεις προσαγωγές.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους όπως φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο φορούσαν κράνη, αρκετοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες και αποδοκιμάζουν έντονα τους συντελεστές της παράστασης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία».

Σημειώνεται ωστόσο ότι οι συντελεστές και οι θεατές του έργου είχαν φτάσει στο θέατρο χωρίς κάποιο πρόβλημα και η παράσταση διεξήχθη κανονικά.

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις προσαγωγές που έγιναν χθες το βράδυ, μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι τρεις άνδρες (ηλικίας 46, 29 και 25 ετών), ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για αντίσταση, διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

[in] [voria]