Θεοδωρίδου: «Όταν εμβολιαστούμε το πρόβλημα δεν θα έχει τελειώσει»

21 Δεκεμβρίου, 2020 7:35 ΜΜ
More videos

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, τόνισε πως με τον εμβολιασμό το πρόβλημα με τον κορονοϊό δεν θα τελειώσει και θα πρέπει όλοι να φοράμε μάσκες και να κρατάμε τις αποστάσεις.

«Οι εμβολιασμοί είχαν την πιο σημαντική επίδραση στην υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Από τον ΠΟΥ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο σώζονται 2-3 εκατ. ζωές. Το εμβόλιο δίνει ελπίδα», η κα. Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τον εμβολιασμό.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο της Pfizer BioNTech, που σήμερα πήρε το “πράσινο φως” και από τον ΕΜΑ, εξήγησε ότι το mRNA δεν μεταφέρει τον ιό και δεν έχει καμία επίδραση στο DNA του κυττάρου και τόνισε: «Tο εμβόλιο της Pfizer BioNTech έχει μεγάλη ασφάλεια, δημιουργεί υψηλό αριθμό αντισωμάτων και η αποτελεσματικότητά του ξεπερνάει το 94%».

Σημείωσε ότι η πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι «οι μαχητές της πρώτης γραμμής», οι υγειονομικοί. Θα ακολουθήσουν άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές. Η επόμενη σειρά είναι οι άνθρωποι άνω των 85 ετών.

«Όταν εμβολιαστούμε το πρόβλημα δεν θα έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες, να τηρούμε αποστάσεις. Αισιοδοξία ναι, εφησυχασμός όχι», επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τα εμβόλια αξιολογούνται από ανεξάρτητες οργανώσεις οι οποίες με βάση συγκεκριμένα κριτήρια φτάνουν μετά από διερεύνηση στην έγκριση των εμβολίων. Τρεις βασικά στοιχεία για να εγκριθούν είναι: η ασφάλεια, ανοσογονικότητα και η αποτελεσματικότητα».

Δείτε το βίντεο: