Θεοδωράκης: «Ένας ομοφυλόφιλος είναι ικανός γονέας όσο ένας ετεροφυλόφιλος»

28 Απριλίου, 2018 6:51 ΜΜ
More videos

Με ανάρτηση του στο Facebook σήμερα το πρωί, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για το ζήτημα αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, κάνοντας επίκληση σε ειδικούς ψυχολόγους.

«Ελπίζω μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση των 55 ψυχολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την αναδοχή και υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, να σταματήσει η παραφιλολογία επί του θέματος. Αυτές οι υποθέσεις δεν είναι της αρμοδιότητας ούτε των κομματικών, ούτε των θρησκευτικών οργανώσεων. Προφανώς όλοι μπορούμε να έχουμε γνώμη αλλά οι αποφάσεις της πολιτείας – και της Βουλής – θα πρέπει να λαμβάνονται, αφού σταθμιστούν οι γνώμες των επαϊόντων.

Τι λένε λοιπόν οι 55 ακαδημαϊκοί;

– Ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά ομοφυλόφιλων δεν αναπτύσσονται το ίδιο καλά σε σχέση με τα παιδιά ετεροφυλόφιλων, ΔΕΝ ευσταθεί.

– Η αυτοεκτίμηση, το άγχος, η κατάθλιψη, τα προβλήματα συμπεριφοράς, ΔΕΝ εξαρτώνται από τις σεξουαλικές επιλογές των γονέων.

– Η ανατροφή από ομοφυλόφιλους γονείς ΔΕΝ επηρεάζει μονοδιάστατα την ταυτότητα φύλου του παιδιού.

Οι επιστήμονες δηλαδή συμφωνούν ότι ένας ομοφυλόφιλος μπορεί να είναι κατάλληλος και ικανός γονέας όσο και ένας ετεροφυλόφιλος. Λένε δηλαδή αυτό που εμπειρικά γνωρίζουμε όλοι. Υπάρχουν καλοί και κακοί γονείς. Αλλά δεν είναι οι καλοί ετερόφυλοι και οι κακοί ομοφυλόφιλοι.

Ας αλλάξουμε λοιπόν την συζήτηση.

Το θέμα ΔΕΝ είναι αν οι ομοφυλόφιλοι έχουν δικαίωμα στην υιοθεσία.

Το θέμα είναι αν τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν ένα σπίτι και να μην αραχνιάζουν στα ιδρύματα.

Και αυτό το σπίτι η πολιτεία θα πρέπει να το επιλέγει με αυστηρά κριτήρια. Να εξασφαλίζει δηλαδή ότι το παιδί θα αναθραφεί σωστά, σωματικά και πνευματικά.

Δείτε το κείμενο των καθηγητών: http://www.kathimerini.gr/…/paremvash-55-akadhmaikwn-gia-th…

Και όσοι έχετε όρεξη για μεγάλη έρευνα δείτε την πλήρη βιβλιογραφία: goo.gl/YeyPxm.

Η φωτογραφία είναι του 2009.

Τότε που οι Πρωταγωνιστές (official) αποκάλυψαν ότι και στον αιώνα μας υπάρχουν παιδιά που εγκαταλείπονται από τους γονείς τους στα μαιευτήρια.

Δείτε εδώ την εκπομπή: http://www.protagonistes.gr/ekpompes/ta-pedia-tou-mitera/ »