Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΘεοχαρόπουλος: «Δεν μοu άρεσε το βρείτε μου αντiπαλο και πάμε»

Θεοχαρόπουλος: «Δεν μοu άρεσε το βρείτε μου αντiπαλο και πάμε»

Έντονη κριτική σε όσους μιλούν για «υπονομευτές» άσκησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος είπε πως «δεν μου ακούστηκε καλά το «βρείτε αντίπαλο και πάμε» είμαστε σύντροφοι και συντρόφισσες».

«Όσοι είμαστε εδώ θέλουμε ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και ένα καλό αποτέλεσμα στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Οφείλουμε να παλέψουμε για ένα κόμμα διακυβέρνησης. Άκουσα κάποια σχόλια εναντίον της κεντροαριστεράς, ενώ οι μετρήσεις δείχνουν πως 6 στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν στην κεντροαριστερά και αυτό είπε πριν δύο μέρες και ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και συνέχισε:

«Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα; Υπάρχει κατά την άποψη μου. Η επικοινωνία υποκαθιστά την πολιτική και αυτό δεν έχει θετικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα απαιτούνται δύο πράγματα για να πετύχεις στην πολιτική. Το ένα είναι η αποφασιστικότητα και το άλλο είναι οι συνθέσεις. Θεωρώ πως στο δεύτερο δεν υπάρχει καμία προσπάθεια δημιουργίας συνθέσεων.

theoharopoylos 640x426 1

Ο πρόεδρος οφείλει να ενώνει. Να παλεύουμε να έρθουν κι άλλοι και όχι στην πρώτη δυσκολία να θέλουμε να φύγουν κάποιοι. Δεν επιδιώκουμε ένα αρχηγικό κόμμα, θέλουμε ένα κόμμα των μελών. Δώσαμε μάχες για αυτό. Πρέπει να τηρούνται όμως τα όργανα και το καταστατικό, αν θέλουμε να είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Να σταματήσουν τα λάθη που κοστίζουν.

Δεν μπορούμε ας πούμε να θέτουμε κομματική πειθαρχία και στη συνέχεια να μην γίνεται τίποτα. Δεν μπορούμε να καταγγέλλουμε μία εκδήλωση και στην συνέχεια να πηγαίνουμε. Δεν γίνεται να λέμε «ήρθα για να κερδίσω τον Μητσοτάκη» και μετά να λέμε «και να χάσω με 20 μονάδες δεν έγινε και τίποτα».

Παίρνω ένα απόσπασμα από την ομιλία Κασσελάκη. «Βάζουν προθεσμία τις ευρωεκλογές ξεχνώντας που κατέληξαν οι υπονομευτές. Ο Α. Τσίπρας είπε «ο νικητής φαίνεται να ζητά λευκή επιταγή, προεξοφλώντας την αποτυχία». Είναι υπονεμευτής και ο Αλέξης Τσίπρας; Είναι δυνατόν να συζητάμε έτσι αν έχουμε διαφορετική άποψη; με φαντάσματα θα λειτουργήσουμε;

Δεν μου ακούστηκε καλά το «βρείτε αντίπαλο και πάμε», βεβαίως να πάμε σε διαδικασίες αλλά είμαστε σύντροφοι και συντρόφισσες».

Τα πιο σημαντικά