Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΘαύμα η επανασυγκόλληση χεριού 20χρονης από το Ηράκλειο μετά από τροχαίο

Θαύμα η επανασυγκόλληση χεριού 20χρονης από το Ηράκλειο μετά από τροχαίο

Για ένα σπάνιο επίτευγμα κάνει λόγο διευθυντής μικροχειρουργικής άκρων του νοσοκομείου ΚΑΤ, μιλώντας στην KΡΗΤΗ TV για την επιτυχημένη επέμβαση επανασυγκόλλησης του χεριού της 20χρονης Ηρακλειώτισσας που τραυματίστηκε βαριά σε τροχαίο.

Για να ολοκληρωθεί το μικρό ιατρικό θαύμα προηγήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου σταθεροποιήθηκε η 20χρονη και διατηρήθηκε σε άρτια κατάσταση το κομμένο άκρο, για να ξεκινήσει το ταξίδι της ελπίδας για το ΚΑΤ.

0cc175b9c0f1b6a831c399e269772661 4

«Κρίσιμο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η γρήγορη μεταφορά ασθενούς σε εξειδικευμένο κέντρο να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία το άκρο και να πετύχει η επανασυγκόλληση», τόνισε ο κ. Στέλιος Κτενιαδάκης Χειρουργός – Επιμελητής Α ΤΕΠ Βενζελείου.

Kατέρρευσε ορθοπεδικός

Γιατροί και νοσηλευτές έμειναν συγκλονισμένοι από το περιστατικό. Ενδεικτικό της υπεράνθρωπης προσπάθειας που έγινε για να σωθεί η 20χρονη είναι το γεγονός ότι ο ορθοπεδικός που βρισκόταν επί ώρες στο χειρουργείο, υπέστη πνευμονική εμβολή και νοσηλεύεται από την ώρα εκείνη στην Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

«Αμέσως μετά από ολοκλήρωση της διακομιδής, ο γιατρός νοσηλεύεται. Τα επείγοντα περιστατικά αποτελούν το μεγαλύτερο παράγοντα έντονου στρες για όλους», αναφέρει ο κ. Κτενιαδάκης.9e3669d19b675bd57058fd4664205d2a 3

Η 20χρονη παραμένει στην εντατική όπου είναι στραμμένα τα βλέμματα του ιατρικού επιτελείου, καθώς θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένα ακόμη κρίσιμο 24ωρο ώστε να φανεί ότι έχει και κερδίσει οριστικά τη μάχη για τη ζωή. Τα σημάδια συνηγορούν ότι 20χρονη θα ανακτήσει σταδιακά και πλήρη κινητικότητα.

Δείτε το ρεπορτάζ από το ΚΡΗΤΗ TV

[real] [krititv]

Τα πιο σημαντικά