Θάνος Μπίρκος: Τα τελευταία δευτερόλεπτα του «Σασμού» θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό

13 Ιουλίου, 202311:21 ΜΜ

«Το φινάλε του Σασμού θα μας αφήσει άφωνους»! Ο Θάνος Μπίρκος, ο αγαπημένος Τόλης των τηλεθεατών, είναι από τους χαρακτήρες που έχουμε αγαπήσει στον «Σασμό».

Ο ηθοποιός, μίλησε στο «Alpha τώρα», για το αυριανό φινάλε της πολυαγαπημένης σειράς του Alpha.

Το φινάλε του «Σασμού» έρχεται αύριο κι «είμαι περίεργος να το παρακολουθήσω. Θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Διαβάζοντας το σενάριο έφτιαχνα κι εγώ εικόνα το πώς θα είναι και τι θα κάνουν οι θεατές βλέποντας τα τελευταία δευτερόλεπτα». Το χρώμα του φινάλε είναι… «κόκκινο. Το κόκκινο σημαίνει αγάπη, το τι είναι ικανός να κάνει κάποιος για την αγάπη. Αλλά είναι και το χρώμα του αίματος. Αλλά πού, πώς και γιατί θα το δούμε αύριο στο φινάλε!».

Αναφερόμενος στη σχέση του με τον χαρακτήρα που υποδύεται, τόνισε ότι «το κοινό μας σημείο είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Ο Τόλης είναι κοινωνικός χαρακτήρας. Κι εμένα μου αρέσει να είμαι κοινωνικός, να χαιρετάω, να απαντάω σε όλα τα μηνύματα που δέχομαι, να μιλάω στους ανθρώπους που βλέπω στο δρόμο. Επίσης, ο Τόλης θέλει να βοηθήσει και να συμβουλέψει όλους. Όχι για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, αλλά για να τους βοηθήσει. Είναι ένα κομμάτι που κουβαλάω κι εγώ και μου αρέσει που το έχει κι ο ήρωας που υποδύομαι».

Ο Θάνος Μπίρκος μίλησε στο «Alpha τώρα» σε σύνδεση από το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε πρόβες, αφού την Παρασκευή 14/07 και το Σάββατο 15/07 παρουσιάζεται εκεί η κωμωδία του Αριστοφάνη «Σφήκες» σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου από το Εθνικό Θέατρο. Στις «Σφήκες» υπάρχει το «μαγικό μπέρδεμα της κωμωδίας με την τραγωδία» λέει. «Η Λένα Κιτσοπούλου έχει γράψει ένα εκπληκτικό κείμενο, έχει βγάλει το κεντρί της κι έχει τσιμπήσει την κοινωνία εκεί που πρέπει, τώρα που πρέπει».

Ο ίδιος τι προτιμά; Κωμωδία ή δράμα; «Δεν μπορώ να επιλέξω» απαντά. «Επιλέγω να παίζω χαρακτήρες που κάτι έχουν να πουν. Κάθε άνθρωπος κουβαλάει το δράμα του ή και την κωμωδία του. Δεν είμαστε όλοι συνέχεια γέλιο ή συνέχεια δράμα. Τα κουβαλάμε όλα κι επιλέγουμε τι να εκφράσουμε ανάλογα με τη στιγμή» καταλήγει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News