Θάνος Ανεστόπουλος: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας… ζήστε την κάθε σας μέρα»

4 Σεπτεμβρίου, 2016 3:47 ΠΜ
More videos

«Βάλτε να πιούμε ζωή, βάλτε να πιούμε αξιοπρέπεια»

Τον Μάιο του 2015 ο Θάνος Ανεστόπουλος με μια ανάρτησή του είχε γνωστοποιήσει πως έπασχε μεταστατικό καρκίνο των οστών. «Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μου κάνει ψυχολογικά, παρά καλό.

Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια». Περίπου 15 μήνες μετά ο μεγάλος ποιητής Θάνος Ανεστόπουλος φεύγει από την ζωή. Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο με το οποίο ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο. Ο ίδιος μέσα από το κείμενο του μας φωνάζει να ζήσουμε!

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας…».

Καλημέρα σε όλες τις φίλες και τους φίλους μου. Η πρακτική της συγκάλυψης της ασθένειάς μου περισσότερο κακό μού κάνει ψυχολογικά, παρά καλό. Επιθυμώ να αρθρώσω αυτήν την ασθένεια και να το μοιραστώ μαζί σας, παρά να συνεχίσω να αποφεύγω την αλήθεια. Πάσχω από μεταστατικό Καρκίνο των Οστών. O οποίος στη διάγνωσή του είναι αρκετά επιθετικός. Βρίσκομαι σε θεραπεία εδώ και τρεις μήνες περίπου.

Προσπαθώ ν’ ακούσω και να γνωρίσω το σώμα μου στη νέα αυτή κατάσταση. Ζω το στάδιο της αποδοχής αυτής της νέας καθημερινότητας, που είναι γεμάτη από όμορφες και άσχημες διαπιστώσεις. Η μεγαλύτερη από αυτές μέχρι στιγμής υπήρξε η ανθρώπινη αδυναμία μα και η ανθρώπινη δύναμη.

Άνθρωποι που ήσαν χρόνια δίπλα μου, είτε φιλικά είτε ερωτικά, αποφάσισαν να απομακρυνθούν από μένα δηλώνοντάς μου πως δεν θα δίνονταν να «θυσιάσουν» τη ζωή τους παραμένοντας στο πλάι μου. Κι άλλοι άνθρωποι από το πουθενά, που είχα χρόνια να έρθω σε επαφή μαζί τους, έτρεξαν με ανιδιοτέλεια και με περιστοίχισαν με την αγάπη τους. Όπως και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να την προσφέρουν.

Ευχαριστώ και τους μεν και τους δε, γιατί σε τέτοιες στιγμές δίνεται η ευκαιρία μέσα από τις ανθρώπινες συμπεριφορές και επιλογές να ξεχωρίζει η ήρα απ’ το στάρι. Είναι αυτό που λέμε «στα δύσκολα σε θέλω, εκεί αναβλύζει η αγάπη, η αλήθεια, και η ανθρωπιά -στα εύκολα καλά περνάμε».

Είμαι σε μια δύσκολη μάχη, μα νιώθω δυνατός και μαχητής και ελπίζω να βγω νικητής από αυτήν. Θέλω να σας στείλω όλη τη θετική μου ενέργεια. Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας. Γιατί συχνά στην καθημερινότητά μας μεγεθύνουμε μικρά προβλήματα παραμερίζοντας και ξεχνώντας τι σπουδαίο και μεγάλο δώρο είναι η ζωή που μας δόθηκε.

Με αγάπη Θάνος Ανεστόπουλος

Ακολουθήστε μας στο facebook: