Θάνατος τριων παιδιών στην Πάτρα: Αιχμηρή ανακοίνωση από την Ένωση Ιατροδικαστών – Ποιους καταγγέλλει

19 Φεβρουαρίου, 20223:52 ΜΜ
More videos

Η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών έβγαλε αιχμηρή ανακοίνωση για όσους ιατροδικαστές έχουν εμφανιστεί στα ΜΜΕ λέγοντας ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση

Ανακοίνωση για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, τον θάνατο των τριών παιδιών – αδερφών από την Πάτρα με λίγους μήνες διαφορά, έβγαλε πριν από λίγο η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μέσα από την ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά σε όσους ιατροδικαστές έχουν εμφανιστεί στα ΜΜΕ λέγοντας ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών αναφέρει ότι παρατηρείται: «παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση».

Ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Τέλος, η Ένωση καταλήγει: «Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News