Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΘάνατος 14χρονης στον Βόλο: Οι γονείς δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ γιατί δεν...

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Οι γονείς δεν κάλεσαν το ΕΚΑΒ γιατί δεν ήξεραν τον αριθμό – Τι είπαν για την ηλεκτροπληξία

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο μυστηριώδης θάνατος της 14χρονης Ελένης από τη Νέα Ιωνία του Βόλου, η οποία κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά από 6 μήνες που πάλευε για τη ζωή της.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης στις 4 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της στο νοσοκομείου του Βόλου αναίσθητη, με τους οικείους της να ισχυρίζονται ότι έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, γλίστρησε και χτύπησε.

“Η 14χρονη ήρθε στο νοσοκομείο γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, αρχές Ιανουαρίου. Την έφερε η οικογένειά της, με το αγροτικό όχημα. Το παιδί ήταν στην καρότσα. Όταν τους ρωτήσαμε γιατί δεν καλέσαν το ΕΚΑΒ, μας είπαν ότι δεν ήξεραν το τηλέφωνο. Δεν γνωρίζουμε τι ώρα έπεσε το παιδί στην μπανιέρα όπως ισχυρίστηκαν οι γονείς και πόσος χρόνος μεσολάβησε μέχρι να μας την φέρουν, πάντως δεν είχε τις αισθήσεις τις”, είπε γιατρός του νοσοκομείου του Βόλου στην εκπομπή “Live News” του Mega.

Σύμφωνα με όσα είπε, η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό γιατί αν και οι γονείς υποστήριξαν ότι υπέστη ηλεκτροπληξία, δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο στο κορμάκι της ανήλικης.

Ο ιατρός νοσοκομείου Βόλου ανέφερε ότι τους είπαν ότι έκανε μπάνιο και μάλλον έπαθε ηλεκτροπληξία και έπεσε και χτύπησε. “Ενημερώσαμε την αστυνομία γιατί όταν έρχεται ένα παιδί τέτοια ώρα στο νοσοκομείο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, είναι ύποπτο. Επίσης μας είπαν οι γονείς ότι έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, ενώ κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε, καθώς η 14χρονη δεν έφερε εγκαυματικό τραύμα ηλεκτροπληξίας με πύλη εσόδου – εξόδου ρεύματος”.

Τι υποστήριξαν η μητέρα και ο παππούς

16614a6f0081463caee22c0e84efefeb

Ωστόσο, η μητέρα και ο παππούς της 14χροννης όταν κλήθηκαν από την αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι όταν πήγαν να σηκώσουν το κοριτσάκι από το μπάνιο, τους χτύπησε και τους ίδιους το ρεύμα.

“Ακούσαμε ένα θόρυβο στο μπάνιο και τρέξαμε να δούμε τι συμβαίνει. Βρήκαμε τη 14χρονη πεσμένη στο μπάνιο. Όταν πήγαμε να τη σηκώσουμε μας χτύπησε το ρεύμα. Μάλλον έπαθε ηλεκτροπληξία”.

Σε έρευνα που διεξήχθη από τις αρχές με επιτόπιο έλεγχο από κλιμάκιο της ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι της 14χρονης, βρέθηκαν γυμνά καλώδια από κολόνα της ΔΕΗ στο σπίτι της έφηβης από διπλανό γιαπί, τα οποίο κατέληγαν στο μπάνιο. Το συνεργείο διέκοψε την ηλεκτροδότηση, αφού διαπίστωσε πως υπήρχε κίνδυνος για ηλεκτροπληξία.

Απαντώντας για την ηλεκτροπληξία, ο πατέρας της 14χρονης μιλώντας στο “live news” ανέφερε ότι πάνω στη σύγχυση τους που είδαν το κορίτσι πεσμένο στην μπανιέρα, θεώρησαν λανθασμένα ότι έπαθε ηλεκτροπληξία.

Ο πατέρας της μικρής περιέγραψε ότι όπως πήγε να κάνει μπάνιο, έπεσε και γλίστρησε. “Και εμείς πάνω στο φόβο, πάνω στο χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο” σημείωσε ο πατέρας της, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

Με το ενδεχόμενο της ηλεκτροπληξίας να έχει αποκλειστεί, μυστήριο καλύπτει το θάνατο της 14χρονης, καθώς οι γιατροί σε Βόλο και Θεσσαλονίκη, δεν γνωρίζουν τη προκάλεσε την ανακοπή της ενήλικης…

“Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Η αξονική που έγινε ήταν καθαρή. Έγινε αμέσως μετά, η μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε.

e7cc2b46c703400e82666b1414b3b1c4

Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών στο Βόλο, το κοριτσάκι επανήλθε και ανέκτησε σφυγμό μετά από περίπου 20 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης” ανέφερε γιατρός του νοσοκομείου Βόλου.

Η αξονική που έγινε στη 14χρονη στο νοσοκομείο Βόλου ήταν καθαρή, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς δεν έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένος ιατρικός φάκελος όπου θα μπορούσαν να είχαν καταγραφεί χτυπήματα ή εκδορές , καθώς διακομισθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Νεκροψία – νεκροτομή στη 14χρονη Ελένη δεν διενεργηθεί, ενώ οι έρευνες της εισαγγελίας Βόλου συνεχίζονται, καθώς η κοπέλα ήταν υγιέστατη και παραμένει μυστήριο τι προκάλεσε την απώλεια αισθήσεων και την ανακοπή της 14χρονης.

Τα πιο σημαντικά