Θανάσης Ευθυμιάδης: «Έχω πει στις κόρες μου με το σχολείο να μην έχουν πολύ ενδιαφέρον»

7 Οκτωβρίου, 2022 11:58 ΜΜ
More videos

O Θανάσης Ευθυμιάδης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη, και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στα παιδιά του, στη σχέση του με τη φύση αλλά και στην αποχή του από την τηλεόραση. Με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του εκπομπής «Ρίζες», ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε στην επιλογή του να αλλάξει τον τρόπο της ζωής του.

«Έχει καμία δεκαριά χρόνια που άρχισε συνειδητά πλέον να υπάρχει αυτή η ανάγκη μέσα μου, να βαδίσω σε αυτόν τον δρόμο. Τα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα, οι παρέες ήταν αλλιώς, οι δουλειές ήταν αλλιώς. Οι παρέες είχαν συνηθίσει να έχουν τον άλλο Θανάση μαζί τους. Η διαδρομή αυτή είναι ένα μονοπάτι του καθενός. Μπορεί όλοι να θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή, αλλά από διαφορετικά μονοπάτια. Εάν στο τέλος της ημέρας δεν νιώθεις χαρούμενος από αυτά που έκανες, τότε πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεις μέσα σου. Άκουσα μια εσωτερική φωνή μέσα μου να με ρωτά, “Είσαι χαρούμενος; Παρόλο που έχεις τη δόξα, τα αμάξια, τα λεφτά, είσαι χαρούμενος πριν κοιμηθείς;»

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της νέας του εκπομπής στο Mega «Ρίζες».

«Προσεγγίσαμε το θέμα της ισορροπίας από όλες τις πλευρές, και από την ψυχολογική και από τη σωματική. Συναντήσαμε ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Ανθρώπους που έχουν πετύχει την ισορροπία παρά την αρνητικότητα. Ισορροπία σημαίνει να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας, να πούμε “δεν θέλω να γέρνω μία από εδώ και μία από εκεί ανάλογα με το τι κάνει ο πολύς ο κόσμος και τι λένε εκείνοι που κανονίζουν τα πράγματα”. Να βρούμε ο καθένας κάτι που τον κρατάει σε επαφή με τον εαυτό του, σε καθημερινή βάση. Να αφήσουμε το κίνητο για λίγο στην άκρη έστω και για λίγα λεπτά, να πούμε “αυτά τα λεπτά τα θέλω για μένα, θέλω να δω τι γίνεται στον κόσμο που υπάρχει μέσα μου»».

Τα παιδιά και η αποχή από την τηλεόραση

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από την τηλεόραση τα τελευταία 11 χρόνια.

«Τα κορίτσια μου μπήκαν στην εφηβεία τους, τους αφήνω τον χώρο τους. Τους έδωσα βάσεις, ώστε όταν θελήσουν, να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, για 11 χρόνια σταμάτησα την καριέρα μου στην τηλεόραση.

»Όποτε είχα μια πρόταση για τηλεόραση έπαιρνα τα κορίτσια μου και τους έλεγα, «έχω μια πρόταση από την τηλεόραση, θα πηγαίνουμε στα πολυκαταστήματα και θα μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε. Αλλά, δεν θα με βλέπετε κάθε μέρα, και τα Σαββατοκύριακα θα είμαι κουρασμένος. Θα κάνω ό,τι θέλετε, εσείς θα μου πείτε». Ήθελαν να με βλέπουν κάθε μέρα. Τώρα που είναι στην εφηβεία έχουν τον χώρο τους, δεν με χρειάζονται άλλο, μπορώ να κοιτάξω και εγώ τι μπορώ να κάνω για να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία»».

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε και για την σχέση των παιδιών του με το σχολείο:

«Έχω πει στις κόρες μου με το σχολείο να μην έχουν πολύ ενδιαφέρον. Μόνο άμα τους τραβήξει κάτι. Όχι με το ζόρι. Τώρα που έδωσαν εξετάσεις στο Γυμνάσιο τους είπα πως τα περισσότερα από αυτά που θα δώσουν εξετάσεις δε θα σας χρειαστούν ποτέ στην ζωή σας. Εμένα για παράδειγμα η Φυσική, η Χημεία και τα μαθηματικά δεν μου χρειάστηκαν ποτέ στη ζωή μου. Αλλά εάν τους τραβάει κάτι να δώσουν την ψυχή τους. Αλλά να μην παραμυθιάζονται ότι όλα όσα θέλουν να σου μάθουν στο σχολείο θα σου είναι χρήσιμα στη ζωή».