Θαλάσσια σαρκοφάγα ζωύφια έφαγαν τα πόδια εφήβου στην Αυστραλία

Αυγ 14, 2017 4:53 ΜΜ
More videos

Η παραλία είναι πάντα το τέλειο μέρος χαλάρωσης για τους περισσότερους από εμάς, όμως ένα πρόσφατο περιστατικό στην Αυστραλία μας αποδεικνύει ότι κάτω από τα γαλανά νερά, υπάρχουν θαλάσσια πλάσματα που δεν γνωρίζουμε. Ενώ φαίνεται καλή ιδέα το να βουτήξετε στο νερό για λίγο φυσικό σπα με ψάρια μετά από μια κουραστική μέρα θαλάσσιων δραστηριοτήτων, πάντα χρειάζεται να προσέχετε πού πατάτε, αφού ένας έφηβος βγήκε από το νερό με ματωμένα πόδια.

Ο Σαμ Κάχιζεϊ, ένας 16χρονος ποδοσφαιριστής, βούτηξε τα πόδια του σε παραλία του Μπράιτον. Ο ίδιος αναφέρει ότι αισθάνθηκε τσούξιμο στα πόδια του, όμως δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αφού πίστευε πως απλά έφταιγαν ο πόνος και η κούραση. Σε λίγη ώρα, όμως, βγήκε από το νερό τρομοκρατημένος, με τα πόδια του καλυμμένα με το ίδιο του το αίμα.

Ο Σαμ πήγε σε παραλία της Αυστραλίας για να χαλαρώσει τα πονεμένα του πόδια, αλλά δεν περίμενε πως ένα μάτσο θαλάσσιων ζωυφίων ήδη τρεφόταν από αυτόν.

Daily Mail

Ο έφηβος δεν πρόσεξε ότι τα πόδια του βρίσκονταν σε κίνδυνο, αφού “κατηγόρησε” τον πόνο για την ενόχληση που ένιωθε.

Daily Mail

Το αίμα δεν σταματούσε να τρέχει από τα πόδια του, οπότε ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Telegraph

Ο Τζάροντ, ο πατέρας του, ήταν μάρτυρας στο περιστατικό. Οι δυο τους πρόσεξαν ότι το αίμα έτρεχε ασταμάτητα από τα πόδια του, οπότε τον πήγε αμέσως στο νοσοκομείο. Το προσωπικό καθάρισε το αίμα και είδε εκατοντάδες μικροσκοπικές τρύπες, που κάλυπταν όλη την επιφάνεια από τον αστράγαλο μέχρι τα δάχτυλα.

Όταν ο Τζάροντ ρώτησε τους γιατρούς τι συνέβη ή τι επιτέθηκε στο γιο του και του προκάλεσε αυτόν τον τραυματισμό, δεν μπόρεσαν να του δώσουν κάποια απάντηση. Αυτό οδήγησε τον πατέρα να ξεκινήσει τη δική του έρευνα.

Ο πατέρας του, Τζάροντ, ξεκίνησε έρευνες για το ατύχημα του γιου του και βρήκε αυτά τα μυστηριώδη σαρκοφάγα θαλάσσια ζωύφια.

Daily Mail

Την επόμενη μέρα, ο Τζάροντ αποφάσισε να επιστρέψει στην παραλία. Έφερε μαζί του ένα δίχτυ ψαρέματος και μεγάλα κομμάτια φρέσκου κρέατος, που βύθισε τελικά στο νερό. Όταν σήκωσε το κρέας, έμεινε έκπληκτος, αφού είδε εκατοντάδες μικρά πλάσματα πάνω του και τα θεώρησε υπεύθυνα για τον τραυματισμό του γιου του.

Τα πόδια του Σαμ έφεραν αμέτρητες μικρές τρύπες, απ’ όπου έτρεχε ασταμάτητα αίμα για αρκετές ώρες.

PR I

Ο ίδιος δήλωσε: “Έπιασα μερικά ζωύφια στην παραλία. Τοποθέτησα κρέας σε ένα δίχτυ και το γράπωσαν σαν να μην υπάρχει αύριο. Τα φέραμε στο σπίτι και απλά έμειναν κολλημένα στο κρέας. Ρούφηξαν όλο του το αίμα. Έμοιαζαν με ακάρεα.”

Τα μετέφερε στο νοσοκομείο και έγιναν τεστ για την ταυτοποίηση του είδους. Ωστόσο, ακόμη και ο Μάικλ Μπράουν, ένας ειδικός της θαλάσσιας ζωής, δεν μπόρεσε να καταλάβει με ακρίβεια τι ήταν. Αναφέρει: “Αυτή είναι η δουλειά μου τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά ποτέ δεν είδα κάτι τέτοιο”.

Οι ειδικοί δεν είναι ακόμη σίγουροι για το τι ακριβώς είναι, όμως τα είδαν να ρουφούν τη σάρκα μέχρι να μην υπάρχει πια σταγόνα αίμα.

Daily Mail

Ο Σαμ αναρρώνει από τα τραύματά του τώρα και λέει πως την επόμενη φορά που θα πονέσουν τα πόδια του, θα χρησιμοποιήσει την πισίνα.

Daily Mail

Το αίμα σταμάτησε να τρέχει το δεύτερο βράδυ του στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του συνέχισε να προσεύχεται για την ασφάλεια και πλήρη ανάρρωση του γιου του. Το περιστατικό, ωστόσο, δε θα εμποδίσει τον Σαμ να πηγαίνει στην παραλία για να βρει τη χαλάρωσή του. Η εμπειρία του αυτή, του έμαθε να είναι περισσότερο προσεκτικός την επόμενη φορά.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε μας στο facebook: