Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΘαλαμηγός τέρας στη Σύρο: Zάμπλουτος σεΐχης κατέφτασε με το χαρέμι του

Θαλαμηγός τέρας στη Σύρο: Zάμπλουτος σεΐχης κατέφτασε με το χαρέμι του

Ένα πλωτό παλάτι έδεσε στο Λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Κουβεϊτιανού σεΐχη Katayaba Alghamin.

Η σούπερ θαλαμηγός έχει μήκος 77 μέτρα, πλάτος 13 μ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 17 κόμβους. Κατασκευάστηκε το 2006 στα ναυπηγεία της Αγγλίας Devonport. Η θαλαμηγός Samar είναι η επιτομή ενός πολυτελούς γιοτ το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο, μια μεγάλη πισίνα υδρομασάζ, ανοιχτό μπαρ, αίθουσα κινηματογράφου και επτά όμορφα διακοσμημένα καταλύματα για δώδεκα άτομα.

Το ελικοδρόμιο έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει ένα ελικόπτερο Bell 407 με εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού, τρία τζετ σκι και για ένα MINI Cooper καμπριολέ.

Το 2008 η Samar ταξινομήθηκε στην 41η θέση στο top 100 των μεγαλύτερων θαλαμηγών στον κόσμο, ενώ διαθέτει επτά καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 38 επιβάτες συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος.

Ο σεΐχης κροίσος

Εκτός του ό,τι είναι ο πλουσιότερος σε όλο το Κουβέιτ, ο Kutayba Alghanim, βρίσκεται και στη 562η θέση της λίστας των Forbes, της λίστας δηλαδή με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ο ομώνυμος όμιλος Alghanim είναι ένας από τους ισχυρότερους στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Ιδρύθηκε το 1932 από τον Yusuf Ahmed Alghanim και σήμερα απασχολεί 14.000 εργαζόμενους. Έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Ευρώπη και την Ασία. Αντιπροσωπεύει στο Κουβέιτ μεγάλες εταιρίες (πάνω από 300 μάρκες και πρακτορεία) όπως για παράδειγμα Samsung, Siemens, IBM Dell, Cevrolet, Cantilac, Sony Ericson και δεκάδες άλλες, ενώ εκδίδει και το διάσημο περιοδικό Forbes.

Οι εταιρείες του ήταν τόσο παραγωγικές και αποτελεσματικές ώστε ο Εμίρης του Κουβέιτ τους διόρισε αντιπροσώπους των εισαγωγών πετρελαίου στην αγγλοελληνική πετρελαϊκή εταιρεία (το σημερινό British Petroleum) μεταξύ 1920 και 1930.

Η βόλτα στη Ερμούπολη και οι εκλεκτοί καλεσμένοι

Ο ζάμπλουτος Σεΐχης έδειξε να εντυπωσιάζεται από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις όταν βγήκε από τη θαλαμηγό για να κάνει βόλτα του συνοδευόμενος από φίλους του και το προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι μάλιστα είχαν μαζί τους και εκπαιδευμένα σκυλιά.

Ωστόσο σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 14:00, έφτασαν κάποιοι εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι προσγειώθηκαν με ελικόπτερο… πάνω στη θαλαμηγό.

Για όσους ενδιαφέρονται για πολυτελείς διακοπές, το πλωτό παλάτι ενοικιάζεται, γύρω στις 650.000 ευρώ την εβδομάδα.

Δείτε την εντυπωσιακή προσγείωση του ελικοπτέρου στη θαλαμηγό.

thalamigos koubeit syros 3thalamigos koubeit syrosthalamigos koubeit syros 1πηγή & φωτογραφίες: cyclades24.gr

Τα πιο σημαντικά