Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
διεθνή«Θα της δώσω και το νεφρό μου»: Δασκάλα δωρίζει κάθε μήνα πλάσμα...

«Θα της δώσω και το νεφρό μου»: Δασκάλα δωρίζει κάθε μήνα πλάσμα σε 9χρονη μαθήτρια για να τη κρατήσει στη ζωή

Σε μία σπουδαία ενέργεια αποφάσισε να προχωρήσει μία δασκάλα από το Μιζούρι στην προσπάθειά της να βοηθήσει μία 9χρονη μαθήτριά της.

Συγκεκριμένα η δασκάλα Brittany Perschbacher γνώρισε την μαθήτρια Hayley Justason μέσω διαδικτυακής εκπαίδευσης. «Θα έκανα τα πάντα για να βοηθήσω τους μαθητές μου, ότι περνάει από το χέρι μου! Η Hayley με χρειαζόταν, οπότε εδώ είμαι» ανέφερε η δασκάλα και πρόσθεσε: «Δεν θέλω ούτε να σκέπτομαι το ενδεχόμενο να μην ήταν ανάμεσά μας, μου ραγίζει την καρδιά».

Δασκάλα βοηθά 9χρονη μαθήτρια της δωρίζοντας κάθε μήνα πλάσμα

Σύμφωνα με μια σελίδα του GoFundMe που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Hayley, το κορίτσι γεννήθηκε με δύο τρύπες στην καρδιά της, οι οποίες οδήγησαν σε πολυάριθμες επιπλοκές στην υγεία της και 15 χειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τώρα.

Σήμερα, βρίσκεται σε λίστα δωρεάς οργάνων, ελπίζοντας να λάβει νέο συκώτι, νεφρό και καρδιά. Τότε η δασκάλα της έμαθε πως με τη δωρεά πλάσματος θα μπορούσε να παρατείνει – και ενδεχομένως να σώσει – τη ζωή κάποιου.

Όταν έμαθε για την 9χρονη μαθήτρια, περνούσε μιάμιση ώρα κάθε μήνα δίνοντας πλάσμα για να την κρατήσει στη ζωή. «Αφού είμαι συμβατή δότρια πλάσματος, ίσως μπορώ να δωρίσω και το νεφρό μου στην Hayley» λέει η δασκάλα. Για την οικογένεια του 9χρονου κοριτσιού, η προσφορά της Brittany Perschbacher σημαίνει πάρα πολλά. «Ποτέ δεν θα υπάρχουν αρκετά λόγια για να πούμε ευχαριστώ», ανέφερε η μητέρα του κοριτσιού.

Τα πιο σημαντικά