Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Θα στέκομαι με ένα άψuχο χαρτί χωρiς παιδi να ευχηθώ»: Συγκλονiζει πατέρας...

«Θα στέκομαι με ένα άψuχο χαρτί χωρiς παιδi να ευχηθώ»: Συγκλονiζει πατέρας θύματος στα Τέμπη για το πτυχίο της κόρης του

Σε μια τιμητική κίνηση προς το πρόσωπο της 28χρονης Ελπίδας Χούπα που έχασε τη ζωή της στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, προχωρά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, το τμήμα της αρχιτεκτονικής της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τελετής ορκωμοσίας, θα απονείμει στην Ελπίδα Χούπα το πτυχίο της.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πατέρας της 28χρονης, Χρήστος Χούπας, ο οποίος όπως τόνισε στο μήνυμά του, δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κυριάρχισε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελλή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι αυτό».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Μου τηλεφώνησαν απο την Γραμματεία της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ για να μου γνωστοποιήσουν ότι την προσεχή Δευτέρα στις 4/12/23 θα γίνει η τελετή απονομής πτυχίων και αν μπορεί να παραβρεθεί κάποιος να παραλάβει το πτυχίο της Ελπίδας. Αυτό που κυριάρχισε αμέσως στο μυαλό μου ήτανε ότι ενώ όλοι θα είναι μέσα στην τρελλή χαρά για τις επιδόσεις του παιδιού τους και θα του εύχονται καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους, εγώ θα στέκομαι σαν σκιάχτρο με ένα άψυχο χαρτί στα χέρια χωρίς παιδί να ευχηθώ. Κάποιοι φρόντισαν γι αυτό. Δεν θα πάμε με την γυναίκα μου τελικά. Θα είναι πολύ οδυνηρό και για τους δυό μας. Θα πάνε τα αδέρφια της που λόγω του νεαρού της ηλικίας, έχουν διαφορετικές ανοχές.
Τα πιο σημαντικά