«Θα σου σηκώσω τη μάσκα, να σου φιλήσω τα χειλάκια»: Σοκάρουν τα μηνύματα του δασκάλου στο viber της 11χρονης

28 Μαΐου, 2021 3:15 ΜΜ
More videos

Τον τρόπο με τον οποίο παρενοχλούσε την 11χρονη κόρη του ο δάσκαλος του δημοτικού σχολείου περιέγραψε ο πατέρας της, ο οποίος είχε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

«Όταν μου είπε η μικρή ότι δάσκαλός της ήθελε να της κάνει ιδιαίτερα μαθήματα και να κάτσουν μόνοι τους στην τάξη, με πρόσχημα ότι είναι η καλύτερή του μαθήτρια, δεν την άφησα», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο πατέρας της μαθήτριας.

«Ζήτησα να δω τις συνομιλίες του παιδιού στο viber και η μικρή μου ανέφερε ότι δεν είναι λόγια δασκάλου αυτά», ανέφερε ο γονιός για τον τρόπο προσέγγισης του ανήλικου παιδιού από τον εκπαιδευτικό.

«Της έλεγε ότι θέλει να τη σφίξει στην αγκαλιά του, να της δώσει ”πολλά φιλιά”», σημείωσε ο πατέρας της ανήλικης μαθήτριας, «και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ζήτησα από το παιδί να ξαναβάλει την επαφή στο κινητό και είχα πλήρη ενημέρωση για τις ανάρμοστες τηλεφωνικές επικοινωνίες».

Αφού ήδη είχε συνομιλήσει με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, ο πατέρας κράτησε το παιδί στο σπίτι με την πρόφαση ότι ασθενεί και παρακολουθούσε ημέρα με την ημέρα την εξέλιξη της τηλεφωνικής παρενόχλησης με όλο πιο ανάρμοστα μηνύματα. «Θα σου σηκώσω τη μάσκα, να σου φιλήσω τα χειλάκια», ήταν ένα από αυτά τα μηνύματα, όπως είπε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. «Αφού είχα πλέον αποδεικτικά στοιχεία στα χέρια, ενημέρωσα τις Αρχές και οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και τον συνέλαβαν».

Ο 48χρονος δάσκαλος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων, καθώς είναι εκπαιδευτικός και τα θύματά του μαθήτριές του, και προσέγγιση μέσω διαδικτύου για την τέλεση γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.