Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Θα μεγαλώσουμε όλοι μαζί τα 2 παιδιά»: Συγκινεί ο αδερφός της 35χρονης...

«Θα μεγαλώσουμε όλοι μαζί τα 2 παιδιά»: Συγκινεί ο αδερφός της 35χρονης εγκύου που «έφυγε» από κορωνοϊό

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Ξάνθης στο άκουσμα του θανάτου της 35χρονης ανεμβολίαστης εγκύου που έχασε τη μάχη με τη ζωή διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού. Η άτυχη 7 μηνών έγκυος που ήταν και μητέρα ενός αγοριού 3,5 ετών έδωσε γενναία μάχη για 17 μέρες στην ΜΕΘ αλλά δυστυχώς  δεν τα κατάφερε.

Ο ΠΡΟΩΡΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΤΗΣ

Αρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης, ενώ όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της οι θεράποντες γιατροί της έκριναν αναγκαία τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Η πορεία της νόσου έγινε πιο «επιθετική» με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν απαραίτητο με καισαρική τομή να φέρουν το μωρό της στον κόσμο.

«ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»: ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ

Συγκλονισμένος ο αδερφός της 35χρονης μίλησε στο newsit.gr για την τραγωδία που χτύπησε την οικογένειά τους και εξήγησε γιατί δεν εμβολιάστηκε η αδερφή του αν και ούσα έγκυος άνηκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση.

«Η αδελφή μου ήταν υγιέστατη. Πρόσεχε πάρα πολύ για να γεννηθεί σωστά το παιδάκι της. Ήταν το δεύτερο της παιδί, είχε ακόμα ένα μεγαλύτερο σε ηλικία αγοράκι, 3,5 χρονών σήμερα. Ήθελε πολύ να φέρει στον κόσμο και το δεύτερο παιδάκι της και να είναι υγιές. Το εμβόλιο δεν το έκανε. Φοβόταν. Είχε ακούσει στην αρχή τις οδηγίες από τους γιατρούς που έλεγαν ότι οι γυναίκες που είναι σε εγκυμοσύνη καλό είναι να μην εμβολιάζονται» λέει συγκλονισμένος στο newsit.gr, o αδερφός της άτυχης γυναίκας και συνεχίζοντας προσθέτει:

“ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ”

«Μετά άλλαξαν τα δεδομένα και μπερδεύτηκε. Φοβόταν, ήθελε να μην πάθει τίποτα το παιδί της. Ούτε εγώ, ούτε ο σύζυγος της δεν το έχουμε κάνει. Φοβόμαστε όλοι με όλα όσα λέγονται. Οι γονείς μας που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν εμβολιαστεί. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε. Πάντως η αδελφή μου έφυγε, δεν άντεξε».

Όσον αφορά τώρα το μωράκι, αυτό είναι καλά στην υγεία του και θα μεγαλώσει με τις φροντίδες όλων των κοντινών συγγενών του. «Το παιδάκι της είναι καλά και θα είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια για να μεγαλώσουν με το αδελφάκι του. Δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε. Προσπαθούμε να συνέλθουμε» αναφέρει ο αδερφός της 35χρονη και καταλήγοντας συμπληρώνει: «Η αδελφή μου ήταν ένας άγγελος. Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους που ξέρω. Και εξαιρετική μητέρα με πολύ αγάπη για τα παιδιά της».

Τα πιο σημαντικά