«Θα εμφανιστεί νέος ιός που δεν θα μπορούμε να περιορίσουμε»- προειδοποίηση ΠΟΥ

30 Οκτωβρίου, 2021 2:41 ΜΜ
More videos

Για τον κίνδυνο να εμφανιστεί ένας νέος ιός που δεν θα  μπορεί να περιοριστεί, προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, προκαλώντας ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, που ακόμα προσπαθεί να τιθασεύσει την πανδημία από τον κορονοϊό.

«Είναι βιολογική βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή, θα εμφανιστεί κάποιος νέος ιός, τον οποίο απλούστατα δεν θα μπορούμε να περιορίσουμε», επέμεινε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Υγείας και Οικονομικών των είκοσι πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου (G20).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επανέλαβε πως είναι ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διδαχθεί από την τρέχουσα πανδημία του κορονοϊού, ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη.

Αυτός είναι ο λόγος, συνέχισε, που χρειάζεται να «ενισχυθεί» ο ΠΟΥ, να εξασφαλίσει περισσότερη, «βιώσιμη χρηματοδότηση» και να εγκαθιδρυθεί νέος μηχανισμός χρηματοδότησης που θα εγγυάται ταχεία αντίδραση όταν ξεσπούν πανδημίες και καλύτερη αντιμετώπισή τους.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο για τον κίνδυνο μίας μεγαλύτερης απειλής, λέγοντας ότι οι προσπάθειες να βελτιωθεί η ανθρώπινη υγεία είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», εάν η ανθρωπότητα δεν αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και δεν φροντίσει να ευημερεί το ζωικό βασίλειο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ