Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΘα χτίσουν εκκλησάκι στη μνήμη τους, αντί για κηδεία: Νονές είχαν γίνει...

Θα χτίσουν εκκλησάκι στη μνήμη τους, αντί για κηδεία: Νονές είχαν γίνει οι 3 ξαδέρφες λίγες μέρες πριν την τραγωδία 

Ανείπωτη θλίψη βιώνει η Καλαμπάκα από την στιγμή που χάθηκαν οι δίδυμες αδερφές μαζί με την ξαδέρφη τους, Θώμη, Χρύσα και Αναστασία μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Τα τρία κορίτσια είχαν πάει στην Καλαμπάκα για να δουν τους γονείς τους και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στη μοιραία αμαξοστοιχία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζουν. Τα σώματα των τριών κοριτσιών εξαϋλώθηκαν και οι γονείς δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να κάνουν κηδεία. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να χτίσουν εκκλησάκι στη μνήμη τους. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν τον τραγικό χαμός τους είχαν γίνει νονές όλες μαζί σε ένα παιδάκι.

Ημέρα χαράς για τις αδικοχαμένες δίδυμες και την ξαδέρφη τους πριν το τραγικό τους τέλος

H φωτογραφία είναι από την ημέρα της βάπτισης

64026ad531b74 660x554 1 thomi 800x1004 1

Η βάφτιση στην οποία έγιναν νονές είχε γίνει στο Καστράκι, απ’ όπου κατάγονταν τα τρία κορίτσια. Εκεί όπου μεγάλωσαν και βοηθούσαν και στην ταβέρνα που έχει η οικογένειά τους.

didimes 800x966 1

Η Θώμη σπούδαζε φαρμακευτική και τα άλλα δύο κορίτσια, η Χρύσα και η Αναστασία, αισθητική.

Οι γονείς τους δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, ο δικηγόρος της οικογένειας, τα σώματα των κοριτσιών σχεδόν εξαϋλώθηκαν και δεν είναι γνωστό αν και τι θα παραλάβουν οι συγγενείς για να κηδέψουν.

Έγινε η ταυτοποίηση των σορών τους

Οι νεαρές φοιτήτριες αποφάσισαν το τριήμερο της Αποκριάς να το περάσουν μαζί με τις οικογένειες τους στον τόπο καταγωγής τους. Το βράδυ της Τρίτης, που γυρνούσαν με το τρένο στη Θεσσαλονίκη, η μητέρα τους πληροφορήθηκε από το διαδίκτυο για το δυστύχημα. Οι οικογένειες βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό στο νοσοκομείο τη Λάρισας και έδωσαν δείγμα DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η ταυτοποίηση των σορών των τριών κοριτσιών, ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν έλαβαν το επίσημο έγγραφο στα χέρια τους οι οικογένειές τους.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε τις οικογένειες των κοριτσιών

Τις οικογένειες των κοριτσιών έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μαζί με άλλες οικογένειες θυμάτων που ζητούν δικαίωση για την τραγωδία που τους βρήκε.

Σε δήλωσή του για τα θύματα ο δικηγόρος είπε χαρακτηριστικά: «Οι οικογένειες δεν θα κάνουν κηδείες. Είναι εξαϋλωμένα τα παιδιά.» Μάλιστα, αποκάλυψε πως οι γονείς των κοριτσιών αντί για τάφους θα ανεγείρουν μία εκκλησία στην περιοχή.

Ο κ. Κούγιας θα εκπροσωπήσει συγγενείς 6 θυμάτων, όπως έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα.

kougias 768x508 1 768x508 2

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Οι συγγενείς άλλων 6 θυμάτων, 4 θανόντων και 2 θήλεων αδελφών από την Κρήτη με σοβαρότατα εγκαύματα, επέλεξαν τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του ήδη κατηγορουμένου σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, αλλά και εις βάρος όλων όσων κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως διαπιστωθεί ότι έχουν ποινικές ευθύνες, τόσο για τους θανάτους όσο και για όλες τις σωματικές βλάβες, αλλά και την ηθική βλάβη μη τραυματισμένων επιβατών που επέζησαν και δεν τραυματιστήκαν.

Όπως είναι γνωστό, ο ήδη κατηγορούμενος σταθμάρχης θα απολογηθεί το Σαββάτο 4/3/2023 και αμέσως μετά ο κος Κούγιας θα εμφανιστεί είτε αυτοπροσώπως, είτε συνοδευόμενος από τους συγγενείς των θυμάτων, ώστε να δηλώσει και τυπικά την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, και υπέρ των τραυματισθέντων που επεβίωσαν.

Την ίδια ημέρα θα λάβει και αντίγραφα της ήδη σχηματισθείσης δικογραφίας, συμπεριλαμβανόμενης και της απολογίας του κατηγορουμένου, ώστε ακολούθως να επιλέξει τις επόμενες διαδικαστικές πράξεις και τα πρόσωπα, εναντίον των οποίων θα στραφούν οι εντολείς του, τόσο σε ποινικό, όσο και σε αστικό επίπεδο».

koygias aleksis 700x400 2

Απόφαση να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

Για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των νεκρών τόνισε η Μίνα Γκάγκα ότι γίνεται μόνο μέσω DNA, καθώς έχει ληφθεί απόφαση οι συγγενείς να μην έρθουν σε επαφή με τις σορούς, που μπορεί να είναι απανθρακωμένες ή διαμελισμένες.

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους», επεσήμανε.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα από τη διαδικασία ταυτοποίησης με DNA, που γίνεται σε συνεργασία με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε βίντεο για τις αδικοχαμένες κοπέλες εδώ:

Τα πιο σημαντικά