Τετραήμερη εργασία ή 35ωρο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

13 Δεκεμβρίου, 2020 10:33 ΜΜ
More videos

Την εφαρμογή σε πιλοτική βάση του 35ώρου ή του τετραημέρου εργασίας με παράλληλη διατήρηση των μισθών για επιλεγμένους κλάδους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνεται  στο «Σχέδιο αντι-Πισσαρίδη» που θα παρουσιάσει το κόμμα τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του ieidiseis.

Συγκεκριμένα προτείνει: Εφαρμογή σε πιλοτική βάση του 35ώρου ή του τετραημέρου εργασίας με παράλληλη διατήρηση των μισθών για επιλεγμένους κλάδους. Το κράτος καλύπτει το ποσό που αντιστοιχεί σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές για το υπολειπόμενου του 40ώρου/τετρημέρου, με υποχρέωση διατήρησης του νέου ωραρίου για περαιτέρω χρονικό διάστημα. Το μέτρο συνοδεύεται με μελέτη αξιολόγησης των αποτελεσμάτων σε σχέση κυρίως με τις επιπτώσεις του στην παραγωγικότητα της εργασίας.

Το προσχέδιο, περιλαμβάνει πέντε άξονες, γα τη δίκαιη πράσινη ανάπτυξη με την κοινωνία μαζί, την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την δίκαιη ψηφιακή μετάβαση και την αναζωογόνηση πόλεων και υπαίθρου.