Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διάφοραΤεστ IQ: Βρείτε το ζώο που δεν ταιριάζει στη βόλτα σε 7...

Τεστ IQ: Βρείτε το ζώο που δεν ταιριάζει στη βόλτα σε 7 δευτερόλεπτα και αποδείξτε την ιδιοφυΐα σας

Τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη και IQ μπορούν να λύσουν αυτό το τεστ σε 7 δευτερόλεπτα. Μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να εντοπίσει το ζώο που δεν ταιριάζει στη βόλτα.

Αυτά τα τεστ IQ ρίχνουν φως στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Ένας φυσιολογικός ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να κοιτάξει διαφορετικά πράγματα ή εικόνες διαμορφώνοντας μια διαφορετική αντίληψη από κάθε γωνία. Μια τέτοια έξυπνη απεικόνιση μπορεί να δει κανείς στην εικόνα, όπου ένα ζωάκι σίγουρα δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα που πάνε βόλτα.

Βρείτε το ζώο που δεν ταιριάζει στη βόλτα σε 7 δευτερόλεπτα και αποδείξτε την ιδιοφυΐα σας

Σε αυτήν την εικόνα μπορείτε να δείτε μία κοπέλα να πηγαίνει βόλτα έξι ζώα με τα λουράκια τους. Τα πέντε από αυτά είναι σκυλάκια, όπως συνηθίζεται να βγαίνουν βόλτα μαζί με τον ιδιοκτήτη τους. Σπάνια έως ποτέ όμως δεν πρόκειται να δείτε κάποιον να βγάζει βόλτα με λουρί το… έκτο ζώο. Ποιο είναι αυτό και πού κρύβεται;

τεστ IQ ιγκουάνα

Στην αρχή, είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστεί, ωστόσο, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, θα συνειδητοποιήσετε ότι κάπου βρίσκεται ένα… ιγκουάνα.

Έχει υποστηριχθεί ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορεί να βρει το ιγκουάνα σε αυτή την εικόνα. Αυτή η εικόνα είναι απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δοκιμάσετε το IQ σας.

Αν δεν βρήκατε το ιγκουάνα σας δίνουμε τη λύση

Αν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε το ιγκουάνα της φωτογραφίας, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να το δείτε καθαρά. Το εξωτικό ζώο είναι κρυμμένο σχεδόν κάτω από τα πόδια της κοπέλας που πάει βόλτα τα ζωάκια της. Για τη διευκόλυνσή σας, έχουμε τονίσει το ιγκουάνα στην παρακάτω εικόνα:

τεστ IQ με ιγκουάνα

Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερο ασκείτε τον εγκέφαλό σας με δύσκολους γρίφους, τόσο πιο έξυπνοι είστε. Αυτές οι εικόνες ξεγελούν τον εγκέφαλο  μας. Συνδυασμοί χρώματος, φωτός και μοτίβων μπορούν να ξεγελάσουν τον εγκέφαλό μας ώστε να αντιληφθεί οπτικά κάτι που δεν υπάρχει. Πείτε μας λοιπόν, εντοπίσατε το ιγκουάνα που κρύβεται μέσα σε αυτήν την εικόνα;

Τα πιο σημαντικά