Τέσσερις νέοι από το λύκειο των φυλακών Αυλώνα πέρασαν στο πανεπιστήμιο.

26 Αυγούστου, 2016 11:34 ΜΜ
More videos

Φοιτητές είναι από την Τετάρτη τέσσερις υποψήφιοι από το Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους «μάχη» στις πανελλαδικές εξετάσεις και βγήκαν «νικητές».

Πρόκειται για δυο απόφοιτους και δυο τελειόφοιτους που επέλεξαν να εξεταστούν με το νέο σύστημα, αντιπαλεύοντας δύσκολες συνθήκες. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, ωστόσο, που στάθηκαν στο πλευρό τους προσφέροντάς τους εθελοντικά και ενισχυτικά μαθήματα, οι τέσσερις νέοι κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ).

1307331

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιτυχίες στο Λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων. Το 2015 κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ δυο υποψήφιοι και το 2014 τέσσερις. Από το 2003 που ξεκίνησε τη λειτουργία του έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ 20 μαθητές.

Ο Νίκος Φίλης, εξάλλου, έχει προαναγγείλει τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλους τους νεαρούς φυλακισμένους και δεν θα περιορίζεται στη στοιχειώδη ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά θα αφορά και τις υπηρεσίες που αφορούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικες.

newego_LARGE_t_1101_54768773_type13145

Στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των νεαρών φυλακισμένων εντάσσεται και η ρύθμιση για την υλοποίηση προγραμμάτων σε Σχολικά Κέντρα Ανισταθμιστικής Εκπαίδευσης τα οποία είναι δυνατόν να λειτουργούν στα Καταστήµατα Κράτησης όπου λειτουργούν Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ή/και γυμνάσια και λύκεια και στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν διδασκαλίας των κρατουμένων.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: