Τέσσερις από τις μεγαλύτερες λαγάνες που φτιάχτηκαν φέτος στην Ελλάδα

19 Φεβρουαρίου, 2018 7:59 ΜΜ
More videos

Η λαγάνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα. Κάθε χρόνο πολλοί φούρνοι ψήνουν την μεγαλύτερη φέτος ξεχώρισαν αυτές οι λαγάνες που πραγματικά το μέγεθός τους είναι τεράστιο.

Πάτρα: Έφτιαξαν λαγάνα 4,5 μέτρα και 110 κιλά

Οι ιδιοκτήτες φούρνου στην Πάτρα έψησαν την πιο μεγάλη λαγάνα για τα φετινά Κούλουμα. Την μεγαλύτερη λαγάνα, για φέτος, παρασκεύασε το αρτοποιείο «Παύλος & Ξερό Ψωμί» στην Πάτρα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη δημιουργία ύψους 4,5 μέτρων και βάρους 110 κιλών η οποία τοποθετήθηκε έξω από τον φούρνο και οι δημιουργοί της πόζαραν δίπλα της με ιδιαίτερο καμάρι!

Παύλος & Ξερό Ψωμί

Κρήτη: Έφτιαξε λαγάνα … γίγας.

Μια λαγάνα-γίγας μήκους 4 μέτρα και 30 εκατοστά έφτιαξε ο αρτοποιός Χάρης Δημητρουλάκης στον “Κρητικό Φούρνο” στη Νέα Χώρα. Και φέτος ο κ. Δημητρουλάκης και οι συνεργάτες του έδωσαν τον καλύτερο ευατό τους φτιάχνοντας μια τεράστια λαγάνα την οποία και εκθέτουν στην είσοδο του φούρνου.

cretedoc

Για τη λαγάνα χρειάσθηκαν 38 κιλά αλεύρι, 24 κιλά νερό, 3 κιλά σουσάμι. “Στα 18 χρόνια που είμαστε στη Νέα Χώρα πάντα φτιάχνουμε μια μεγάλη λαγάνα. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ακόμα μεγαλύτερη” ανάφερε ο κ. Δημητρουλάκης.

cretedoc

Οι πελάτες του φούρνου περίμεναν την λαγάνα-γίγας, όχι όμως ότι φέτος θα έφτανε σχεδόν τα 4.5 μέτρα.

Λαγάνα-γίγας στο αρτοποιείο του αντιδημάρχου Αγρίνιoυ

Λαγάνα γίγας παρασκεύασαν για μία ακόμα χρονιά, στο αρτοποιείο Γρίβας (επί της οδού Ανδρέα Ίσκου) η οποία προσέλκυσε τα βλέμματα περαστικών και πελατών.

sinidisi

Η λαγάνα γίγας του Αγρινίου, όπως επισήμανε στη Συνείδηση ο Σπύρος Γρίβας, γιος του Αντιδημάρχου Θύμιου Γρίβα, είναι 14 κιλά, περίπου 2 μέτρα ύψος επί 70 πόντους πλάτος, ενώ για να είναι στο πνεύμα των ημερών οι παρασκευαστές της την στόλισαν.

Ιδιο «μπόι» η λαγάνα και ο μικρός φούρναρης στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας 

agrionionews

Μια όμορφη εικόνα της Καθαράς Δευτέρας από το Θέρμο. Ο μικρός Χρήστος χαμογελαστός δίπλα στη λαγάνα. Το «μπόι» τους πάνω-κάτω το ίδιο. Η λαγάνα είναι ο «πρωταγωνιστής» στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ο μικρός Χρήστος πρωταγωνιστής στην καθημερινότητα. Μαθητής στην 5η τάξη του δημοτικού αλλά και από μικρός στο φούρνο για να μάθει την τέχνη. Ποζάρει χαρούμενος λοιπόν δίπλα στη λαγάνα στο Θέρμο που σήμερα συγκέντρωσε πολύ κόσμο.