Τεράστιος αστεροειδής μπορεί να χτυπήσει την γη και να αφανίσει την ανθρωπότητα

17 Μαρτίου, 20181:52 ΜΜ

Μέσα από μια νέα τρομακτική μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η NASA δεν θα καταφέρει να υπερασπιστεί τη Γη, όταν θα έρθει αντιμέτωπη με έναν μεγάλου μεγέθους αστεροειδή το 2135.

Η μελέτη έδειξε ότι ο αστεροειδής, έχει το μέγεθος του Empire State Building και θα είναι αδύνατο να εμποδιστεί από την πρόσκρουσή του στη Γη.

Ακόμα και η πιο προηγμένη τεχνολογία, δεν θα έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τη σύγκρουση αυτού του διαστημικού βράχου, που ονομάζεται Bennu.

Οι επιστήμονες, τονίζουν πως οι επιπτώσεις μιας τέτοιας σύγκρουσης θα είναι μεγάλες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε ακόμα και να εξαλείψει τη ζωή για πάντα.

Η NASA, ερευνά την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο διαστημικό σκάφος που προσεγγίζει κοσμικά αντικείμενα με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να εκτρέψει την απειλή.

Το διαστημόπλοιο HAMMER, που ζυγίζει 8,8 τόνους, ίσως μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μετακινήσει ή να ανατινάξει τον διαστημικό βράχο με τη χρήση μιας πυρηνικής συσκευής.

Ο πλανήτης μας, δεν κινδυνεύει άμεσα από μια σύγκρουση με τον Bennu, καθώς οι πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη μέσα στον επόμενο αιώνα είναι 1 στις 2.700.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News