Τεράστιοι ιστοί από αράχνες βρέθηκαν σε ποταμό του Ισραήλ

13 Νοεμβρίου, 2017 12:17 ΜΜ
More videos

Στις όχθες ενός ποταμού κοντά στην Ιερουσαλήμ υπάρχει ένα δάσος που τα δέντρα του καλύπτονται από γιγαντιαίους ιστούς αράχνης που τους έχουν υφάνει τεράστιες αράχνες.

Ο ποταμός Κρικ περιέχει επεξεργασμένα λύματα που είναι γεμάτα από θρεπτικά συστατικά, τα οποία προωθούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Αυτά χρησιμεύουν ως πηγή φαγητού για τις αράχνες, οι οποίες στην συνέχεια αναπαράγονται και υφαίνουν αυτούς τους μυστηριώδεις ιστούς πάνω από το ποτάμι.

Στις όχθες ενός ποταμού κοντά στην Ιερουσαλήμ υπάρχει ένα δάσος που τα δέντρα του καλύπτονται από γιγαντιαίους ιστούς αράχνης που τους έχουν υφάνει τεράστιες αράχνες.

Αυτές οι αράχνες κάθονται στους ιστούς τους και περιμένουν για κάποιο θήραμα να πέσει στην παγίδα τους. Τρέφονται με ιπτάμενα έντομα, συμπεριλαμβανομένων των σκόρων. 

Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο στην Μέση Ανατολή.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Η επιστημονική ονομασία των αραχνών είναι “τετράγναθος”, το οποίο σημαίνει ότι έχουν 4 γνάθους.

Όταν το αρσενικό αναπαράγεται με το θηλυκό πρέπει να “κλειδώσει” τα σαγόνια του πάνω της για να την εμποδίσει να τον φάει.

Όπως οι περισσότερες αράχνες, αλλάζουν το δέρμα τους καθώς μεγαλώνουν και ζουν λιγότερο από έναν χρόνο.

Το μέλλον για αυτές τις αράχνες είναι αμφίβολο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα προκαλέσουν σύντομα μια δραστική μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών από τα οποία τρέφονται οι αράχνες.

Στο τέλος του καλοκαιριού οι αράχνες ζευγαρώνουν και η θηλυκή αράχνη γεννάει τα αυγά πριν πεθάνει.

Αυτές οι αράχνες ζουν σε υγρά μέρη ή βάλτους σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σε κάποια σημεία οι ιστοί ήταν τόσο παχιοί σαν “πυροσβεστικοί σωλήνες.”

“Πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση”, ανέφερε ο αραχνόφιλος Ιγκόρ Αρμικάς, διδακτορικός φοιτητής στο πανεπιστήμιο Hebrew.

To 2009 αυτές οι αράχνες έφτιαξαν έναν τεράστιο ιστό στην Βαλτιμόρη.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: