Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤεράστιες ουρές στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Τεράστιες ουρές στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα δωρεάν τεστ κορωνοϊού

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες στην παραλία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – «Μας η ανησυχεί η κατάσταση»

Τεράστια ουρά για τα δωρεάν rapid test που θα διενεργεί καθόλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σχηματιστεί ήδη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οι πολίτες συρρέουν κατά δεκάδες στο σημείο προκειμένου να εξεταστούν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, έχοντας προκαλέσει ουρά δεκάδων μέτρων. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν τα τεστ στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έως τις 8 το βράδυ.

«Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται από το πρωί στην πόλη η οποία φαίνεται ότι είναι μία ανάσα από το πέρασμά της στο επίπεδο 4 του χάρτη ασφαλείας για τον κορωνοϊό, δηλαδή να περάσει σε κατάσταση lockodown.

download 7

«Ο ιός στα λύματα έχει αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ερωτηθείς για το εάν θα αποφασιστεί lockdown για τον νομό Θεσσαλονίκης, ο ίδιος σημείωσε ότι «θα τα δούμε όλα σήμερα, θα τα συζητήσουμε».

download 2 1

«Είναι σαφές ότι η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη. Λαμβάνονται παντού μέτρα για lockdown σε περιοχές που είναι 5 και 10 φορές χειρότερα από εμάς, για αυτό κι εμείς συζητούμε με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», κατέληξε.

O κ. Αρκουμανέας θα έχει συναντήσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Συγκεκριμένα, θα έχει συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συσκέψεων του κτηρίου Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, στις 13.30’.

download 1 1

Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Αρκουμανέας θα επισκεφτούν το ιατρείο του ΕΟΔΥ, στην είσοδο της Βίλας Αλλατίνι, εντός του αύλειου χώρου της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον κορωνοϊό.

eody 1 3 eody 3 1 eody 4 1 eody 5 1

Πηγή: thestival, voria

Τα πιο σημαντικά