Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤέpμα στους εκκαθαρıστικούς και έναντι λογαρıασμοúς ρεúματος

Τέpμα στους εκκαθαρıστικούς και έναντι λογαρıασμοúς ρεúματος

Ο ερχομός των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος φέρνει μαζί του και αλλαγές στις μετρήσεις καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ θα μετράει τις καταναλώσεις μήνα – μήνα τελειώνοντας έτσι τους έναντι και τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις μειωμένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στα χαμηλότερα τιμολόγια.

«Οι μειωμένες τιμές οφείλονται κυρίως σε 3 λόγους. Στις χαμηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, στον ήπιο χειμώνα και βέβαια στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που οδήγησαν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την τιμολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, υπολογίζεται ότι περίπου το 75-80% των καταναλωτών επέλεξαν το «πράσινο τιμολόγιο», ενώ ερωτηθείς πιο επέλεξε ο ίδιος, απάντησε «το πράσινο, γιατί παρότι περιέχει ένα μικρό ρίσκο, εικάζω ότι η τιμή του φυσικού αερίου μπορεί να πέσει ακόμη χαμηλότερα».

Ο κ. Σκυλακάκης, τόνισε ότι σύντομα οι μετρήσεις από τη ΔΕΔΔΗΕ θα γίνονται κάθε μήνα και κατά συνέπεια και οι λογαριασμοί θα εκδίδονται κάθε μήνα.

«Στόχος μα είναι να μειώσουμε τις χρεώσεις των υπόλοιπων υπηρεσιών που βαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Σκυλακάκης.

Σε ό,τι αφορά την επιδότηση θέρμανσης μέσω ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφερε ότι η επιδότηση θα γίνει μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος, που θα αφορούν τους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δείτε το βίντεο

Τα πιο σημαντικά