Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΤέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Νέο τρισάγιο στη μνήμη του - Τα παιδιά του...

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Νέο τρισάγιο στη μνήμη του – Τα παιδιά του σήκωσαν το φέρετρο και το ίδιο θα κάνουν τη Δευτέρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου , που πρόκειται να γίνει τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. Το φέρετρο αναμένεται να σηκώσουν τα παιδιά του και αυτό συνέβη το Σάββατο.

Το απόγευμά του, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τέλεσε τρισάγιο για δεύτερη διαδοχική μέρα στη μνήμη του στο Α’ Νεκροταφείο. Εκεί βρέθηκαν η Άννα-Μαρία, τα παιδιά, οι νυφες της και φυσικά οι αδελφές του τέως βασιλιά, Σοφία και Ειρήνη.

Εικόνες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star δείχνουν τα παιδιά του να κουβαλάνε το φέρετρο, ενώ αποφασίστηκε και το τελετουργικό που θα ακολουθήσουν οι δικοί του άνθρωποι στην κηδεία.

63c2f4b376266

Στα αποκλειστικά πλάνα φαίνονται ο Παύλος, ο Νικόλαος και τα παιδιά του Παύλου να σηκώνουν στα χέρια το φέρετρο, κάτι που αναμένεται να γίνει και στην κηδεία τη Δευτέρα.

Είναι επιθυμία τους και αυτό έκαναν και το Σάββατο.

63c2f4b4cc6dc
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επικήδειους θα εκφωνήσουν ο γιος του Παύλος, κάποιο από τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ακόμα ένα πρόσωπο.

Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ θα συμμετέχουν 12 Μητροπολίτες, μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Λουλούδια γύρω από το μνήμα στο Τατόι

Δύο 24ωρα πριν την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου οι προετοιμάσιες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, ενώ η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το Τατόι για να επιθεωρήσει τις εργασίες στον χώρο που θα γίνει η ταφή.

Γύρω από το μνήμα, όπου θα ταφεί ο τέως βασιλιάς, συνεργεία φυτεύουν δέντρα και λουδούδια, ενώ τα μονοπάτια γύρω από το κοιμητήριο έχουν στρωθεί με χαλίκι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των υψηλών προσκεκλημένων.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου ασχολείται καθημερινά με τις λεπτομέρειες της κηδείας. Νωρίς το μεσημέρι οι γιοι του τέως βασιλιά Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος επισκέφθηκαν τη μητέρα τους Άννα-Μαρία στο διαμέρισμα που ζούσε με τον Κωνσταντίνο τους τελευταίους 10 μήνες στη Βασιλίσσης Σοφίας. Μαζί τους ήταν και ένα από τα εγγόνια του.

Τα πιο σημαντικά