Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΤεντόγλου: «Δύσκολο το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν είμαι πολύ καλός με...

Τεντόγλου: «Δύσκολο το χρυσό στην Κωνσταντινούπολη γιατί δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά»

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στην κάμερα της Ομοσπονδίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και τόνισε πως οι πρωινοί αγώνες δεν του αρέσουν ιδιαίτερα, αλλά θα παλέψει για το χρυσό!

Ο Μίλτος Τεντόγλου, προετοιμάζεται για τον μεγάλο στόχο του που έχει θέσει τη φετινή σεζόν. Αυτός δεν είναι άλλος από το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου είναι και το απόλυτο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και σε περίπτωση που τα καταφέρει θα είναι το και το τρίτο σερί χρυσό σε Ευρωπαϊκά κλειστού για τον ίδιο.

Μιλώντας σε βίντεο του ΣΕΓΑΣ, ο Μίλτος Τεντόγλου τόνισε τις δυσκολίες που υπάρχουν για να φτάσει στην κορυφή, δίνοντας και τη δική του πινελιά, μιας και τόνισε πως οι πρωινοί αγώνες του δεν αρέσουν ιδιαίτερα…

Ο στόχος μου στην Κωνσταντινούπολη είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο το οποίο θα είναι λίγο δύσκολο φέτος γιατί ο προκριματικός και ο τελικός είναι πολύ πρωί, στις 9 (ώρα Τουρκίας) ο προκριματικός και στις 10 ο τελικός και δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά εγώ… αλλά θα το παλέψουμε. Μου έχει ξανασυμβεί να είναι το πρωί, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πρωί, απλά είναι πιο δύσκολα από αν ήταν το απόγευμα [ο τελικός] για να σας πω πως θα το πάρω εύκολα. Αν κερδίσω θα είμαι ο μοναδικός με τρία σερί χρυσά και είναι ο μεγάλος μου στόχος αυτός, θα το προσπαθήσω πολύ».

Πομάσκι: «Περιμένω την πρώτη θέση»

Από την πλευρά του, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν περιμένει τίποτα άλλο πέρα από την πρωτιά.

«Μόνος του [ο Τεντόγλου] βάζει κίνητρά. Μόνος του βάζει στόχους, κάποια όρια που θέλει να ξεπεράσει, έχει διαβάσει από πριν πόσο είναι το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ σταδίου, το εθνικό ρεκόρ της χώρας…

Αυτά είναι στοιχεία που αμέσως του φτιάχνουν το κίνητρο. Ο προπονητής χωρίς τον αθλητή είναι ένα τίποτα. Μακάρι όλοι οι προπονητές να έχουν από ένα τέτοιο παιδί, να μπορούν όχι μόνο να αποκτήσουν κίνητρα αλλά να σχεδιάσουν το μέλλον ενός ακόμη παιδιού. Έχουν γίνει πάρα πολλές αλλαγές στην προπόνηση.

Δηλαδή μπορώ να πω πως έχει βγει από τη βάση της προπόνησης. Οι αλλαγές έγιναν με βάση κάποιες αδυναμίες που έχει, πρέπει να προσέξουμε τα γόνατά του πράγμα που έχει φέρει μεγάλη αλλαγή στην επιβάρυνση και [η προπόνηση] έχει μετατραπεί σε πιο οριζόντια, δεν έχει πολλά κιλά ούτε πολλά άλματα, σχεδόν ποτέ δεν κάνουμε άλματα στην προπόνηση. Είναι αυτές οι ικανότητες που έχει. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πρόγραμμα σε άλλο παιδί».

Στο τέλος μάλιστα, ο Γιώργος Πομάσκι ανέφερε το τι περιμένει από τον Μίλτο Τεντόγλου του στον επόμενο αγώνα και η απάντησή του ήταν μόνο δύο λέξεις: «Πρώτη θέση».

Τα πιο σημαντικά