Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
ΕλλάδαTέμπτη: Συγκλονiζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα – «Κοιτάξτε τι τpώει το...

Tέμπτη: Συγκλονiζει ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα – «Κοιτάξτε τι τpώει το χώμα, μια κοúκλα»

Πέρασαν 9 μήνες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου μετά από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι. Η 28χρονη Ελπίδα Χούπα, ήταν ένα από τα θύματα εκείνης της μοιραίας νύχτας. Σήμερα, τιμητικά, η οικογένειά της θα παραλάβει το πτυχίο της από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

«Έχουμε χάσει τον ύπνο μας, πονάμε πάρα πολύ για το σπλάχνο που χάσαμε. Έχασε τη ζωή της ξαφνικά και με βίαιο τρόπο. Βυθίστηκαν στον ωκεανό τα όνειρα ενός παιδιού. Η παθογένεια του τρένου είναι αυτή που σκότωσε την κόρη μου.
Δεν κοιμόμαστε γιατί δεν χάσαμε ούτε γάτα ούτε σκυλί, παιδί χάσαμε. Από μία αρμονική και όμορφη οικογένεια, σε ένα δευτερόλεπτο πήγαμε στις χαροκαμένες οικογένειες», εξομολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της Ελπίδας, Χρήστος Χούπας.

«Δεν αντέχω να πάω να πάρω το πτυχίο της. Το συζήτησα με την σύζυγό μου και είπαμε εμείς να μην πάμε, αλλά να πάνε τα παιδιά μας. Τα παιδιά το δέχτηκαν και θα πάνε με τους φίλους τους και με τα ανίψια μου να το παραλάβουν.

Το θέλω πάρα πολύ, είναι ο καρπός και ο μόχθος του παιδιού μου, αλλά από την άλλη πλευρά είναι τρεις φορές κηδεία, γιατί τώρα ξέρω τι γίνεται, ενώ στην κηδεία ήταν η έκπληξη. Έλεγα «συμβαίνει σε μένα όλο αυτό; Μήπως είναι όνειρο»; Τώρα ξέρω πια. Κοιτάξτε τι τρώει το χώμα! Κοιτάξτε τι τρώει το χώμα, μια κούκλα», ξέσπασε κλαίγοντας ο Χρήστος Χούπας.
Τα πιο σημαντικά