Τέμπη: Υποτροφία στη μνήμη του Βάιου Βλάχου στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ

9 Απριλίου, 20232:35 ΠΜ

To ανακοίνωσε ο αδερφός του στο Twitter.

Υποτροφία στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ στη μνήμη του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών ανακοίνωσε ο αδερφός του.

Η υποτροφία αφορά φοιτητές της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία» του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό είχε ολοκληρώσει ο Βάιος Βλάχος και στη συνέχεια ασχολήθηκε πάνω στο αντικείμενό του, τη βελτίωση της ασφάλειας σε δημόσια έργα και κτήρια.

Στην πρώτη φάση λειτουργίας της Υποτροφίας έχουν κατατεθεί τα πρώτα 2.500 ευρώ τα οποία προέρχονται από τις δωρεές που έγιναν αντί για κατάθεση στεφανιών στην πολιτική κηδεία του Βάιου. Όπως αναφέρει ο αδερφός του, το εν λόγω ποσό είναι μόνο η αρχή, καθώς η οικογένεια σκοπεύει να στηρίξει τη συγκεκριμένη υποτροφία για όσο μπορεί αλλά και να επεκτείνει τη βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερους/ες επιστήμονες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη.

«Ανακοινώνουμε τη δημιουργία Υποτροφίας εις μνήμη του Βάιου Βλάχου για την ενίσχυση της κατεύθυνσης Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος του ΠΜΣ Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία του Τμήματος Γεωλογίας @Auth_University» έγραψε ο αδερφός του στο Τwitter.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News